Gydytoja pataria: spuogelis ant krūties

Gydytoja pataria: spuogelis ant krūties

24. Jan 2016, 06:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Esame visuomet pasiruošusios padėti jums rasti atsakymus - rašykite savo klausimus specialistams redakcija@mamyciuklubas.lt!

Mama Vita teiraujasi:

Jau kurį laika neramina skausmingas spenelis. Pagimdžiau prieš 7 mėnesius. Tai antra mano atžalėlė. Su pirmu viskas buvo gerai, maitinau beveik iki 2 metukų. Dabar taip pat maitinu, pienuko turim :-). Tačiau nuo antro mėnesio atsirado baltas spuogelis ant spenelio. Pasidomėjau, kad tai gali buti užsikišęs latakėlis, pašildydavau kompresu, tada maitindavau kūdikį. Lyg ir praėjo, tačiau ir vėl atsirasdavo. Dabar pas mane vis yra toks baltas spuogelis, bet jau skausmingas :-(. Jaučiu diskomfortą ir nemaitinant. Būna, kad ir nejaučiu nieko, o maitinant jaučiu kol kudikelis paima spenelį. Kaą turėčiau daryt?

Atsako "Tarandės šeimos klinikos" šeimos gydytoja Neringa Sakalauskė

Mamyte, Vita, 

Manau, viską darote ir darėte teisingai. Tai galėtų būti spenelio poros “užsikimšimas” tirštu pieneliu ir priklausomai kiek ilgai užsibūna pienelis, darinuko spalva gali keistis nuo gelsvos iki baltos. Šiluma visada padeda ir maitinimą tęsti reikia, tačiau būkite budri, apžiūrėkite mažylės burnytę, galbūt yra pienligė, stebėkite uždegimo simptomus – dėl galimos infekcijos. Jei naudojate vakuuminį pieno nutraukėją, apžiūrėkite ar spenelis netraumuotas. Parodykite darinuką – spuogelį jus prižiūrinčiam gydytojui (išvengti rimtos patologijos).

Ekspertai

Neringa Sakalauskė

Šeimos gydytoja, neringa.sakalauske@kraujotyrimai.lt
Neringa Sakalauskė in-vecaku-skola