Ką daryti, kai pieno - vos keli lašai?

Ką daryti, kai pieno - vos keli lašai?

04. Aug 2014, 13:20 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Iš mamos Giedrės laiško redakcijai (redakcija@mamyciuklubas.lt):

Laba diena, mano dukrytei 6 savaitės, maitinau pati, viskas buvo gerai. Bet teko savaitę nemaitinti, nutraukdavau pieną, bet nepakankamai. Krūtį vaikas ima, bet pieno tik lašas. Duodu karts nuo karto krūtinę, bet jai tai, atrodo, kad vietoj žinduko. Gal manyti, kad taip "perdegė" pienas ir jau nebus? Maitinti noriu savu pienu, tad prasau patarimo. Ačiū.

Konsultuoja vaikų ligų gydytoja Rūta Taminskienė: 

Manau, dar ne viskas prarasta ir pieno gamybą galima atstatyti. Svarbu, kad mažylė gerai ima krūtį, kad jos neatsisako. Duokite žįsti krūtį ne rečiau kaip kas 3-4 val. visos paros eigoje (ne mažiau 6-8 maitinimai per parą).

Jei vaikas prašo - dar dažniau, duokite krūtį ir nuraminimui vietoje čiulptuko. Žindykite ne trumpiau negu 20-40 min. Nesvarbu, kiek pieno ten yra, tai bus stimulas jam gamintis. Žinoma, per tokius karščius mažylė nepasisotins keliais lašais pieno, tai pereinamuoju periodu po krūties siūlykite primaitinimą mišinuku.

Jei laktacija atsistatys, mišinio reikės vis mažiau. Mažylė turi nenustoti daug šlapintis ir geltonai bent kelis kertus per dieną tuštintis. Svarbu, kad nesustotų augimas, jei neaišku, dažniau pasverkite, nelaukite viso mėnesio tarp svėrimų.

Sėkmės.