Viskas apie kūdikių plukdymą baseine

27. Jan 2016, 14:16 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Pirmas naujųjų metų mėnuo – labai tinka visiems pirmiems kartams, todėl supermažylė Meda kartu su mama Ramune pirmą kartą apsilankė baseine. Nors būsimos plaukikės atrodė labai laimingos, bet mažylės mama šiek tiek jaudinosi - kaip gi seksis pirmą kartą? 

„Baimės dažniausiai dėl savęs pačios, kaip seksis su kūdikiu vandenyje - kaip išsilaikyti, nepargriūti, nepaslysti", - prisipažino mama.

Žinoma, geriausiai baimes sugeba išsklaidyti specialistai, todėl Ramunė ir Meda atidžiai klausėsi sveikatingumo ir poilsio centro "Trasalis" vyriausios kineziterapeutės Aleksandros Mažamec patarimų. 

Jūs irgi norite su savo mažylėliu išbandyti maudynes baseine? Kineziterapeutė pataria, kad pirmiausia įsivertinkite, kaip jūsų mažylis laiko galvytę.

20160127141556-33477.jpg

Nepamirškite, kad  susiruošus į baseiną – svarbu pasistiprinti. Idealu – jei tai darysite valanda iki pasiplaukiojimo. 

„Apkabinkite kuo arčiau savęs, veidu į save, kad dukrytė jaustųsi saugi. Iki keturių mėnesių vanduo vaikams yra pažįstama terpė ir  jeigu pradeda pratintis prie vandens iki to laiko, tai vyks žymiai lengviau, nei, pavyzdžiui, devintą mėnesį", - patarė A.Mažamec, centre "Trasalis" vedanti kūdikių plukdymo pamokas.

Ramunė nustebo, kiek daug jėgų naudoti reikia pačiai mamai.

"Plaukimas naudingas ne tik dėl atsipalaidavimo, rekreacijos, bet ir padeda koreaguoti vaiko raumenų tonusą - vieni pratimai padeda jį stiprinti, kiti - sumažinti. Be to, tokios mankštos tai dar vienas puikus būdas mamai suartėti su vaiku", - šypteli kineziterapeutė.

20160127141613-83423.jpg

Iškart nusiteikite tam, kad pirmieji kartai baseine – labai ilgai netruks.

„Visą laiką priklauso nuo vaiko nuotaikos, kaip jo sveikata. Pirmi kartai net penkiolika minučių, vėliau - pusę valandos ar net iki valandos, jeigu gražiai nardo. Galima sportuoti dvi dienas per savaitę,“ - teigia Aleksandra.

Ir labai svarbu - neskubėkite išeiti iš baseino. Pasilikite sau laiko pailsėti, atsipūsti ir svarbiausia atvėsti. O tuomet ne tik kad nesirgsite, bet ir įmunitetą užgrūdinsite, tapsite stipresni kovose su sezoninėmis ligomis.

Ramunės ir Medos pasiplaukiojimas vyko sveikatinimo ir SPA centre "Trasalis – Trakai Resort & SPA“  

20150908142239-60727.jpg