Kada pirmą kartą išeiti su naujagimiu į lauką?

Kada pirmą kartą išeiti su naujagimiu į lauką?

11. Nov 2014, 15:26 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Šis klausimas iškyla ne vienai mamai, grįžus iš gimdymo namų. Kada jau galima išeiti į lauką su naujagimiu šaltuoju metų laiku?

Kaip Mamyčių klubui teigė Vilniaus miesto universitetinės ligoninės Naujagimių skyriaus vedėja, gydytoja pediatrė, med. dr. Violeta Drejerienė, pirmiausia mama ir tėtis turi namuose pasijusti drąsūs su kūdikėliu, suprasti jo poreikius ir tik tada galima galvoti apie išėjimą į lauką žiemą. 

"Yra tėvų, kurie migdo kūdikius lauke ir labai dideliame šaltyje, ir žinau peršaldomų vaikų normalioje kambario temperatūroje. Tai yra pripratimo dalykas. Mes paprastai rekomenduojame neiti į lauką su naujagimiu apie savaitę grįžus iš gimdymo namų, kartais ir ilgiau pabūti namuose, jei už lango didelis šaltis", - pasakojo gydytoja.

Patariama prie visko pratintis pamažu. Geriau pradėti pratinti mažylį prie lauko, kai temperatūra yra apie 0 iki – 5. Kai kūdikis pripranta kvėpuoti vėsesniu oru, greitai prie to prisitaiko, tad ilgainiui į lauką galime išeiti vis dažniau.

Kada į lauką su kūdikiu eiti pavasarį ar vasarą?

Jei gimdėte esant šiltam metų laikui, su naujagimiu galima į lauką keliauti ir po kelių dienų, grįžus iš gimdymo namų.

"Griežtų taisyklių nėra, svarbiausia įsiklausyti į save, į kūdikio poreikius, nes knygose yra tik bendro pobūdžio rekomendacijos. Nebijokite daugiau vadovautis savo širdimi, labiau pasitikėkite savimi, dažniau kalbėkitės su savo mažyliu, su patyrusiais draugais, kurie augina vaikučius ir, žinoma, su savo mažylio gydytoju, slaugytoja. Tuomet vaikutis augs sveikas ir laimingas", - patarė VMUL Naujagimių skyriaus vedėja V.Drejerienė.

O kada jūs pirmą kartą išėjote su kūdikiu į kiemą?

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 11. Nov 2014, 20:39

Esu skaičiusi rekomendacijas, kad jeigu daugiau nei 10 laipsnių šilumos - galima eiti jau ir trečią ketvirtą dieną. O jeigu temperatūra žemesnė - verta palaukti savaitę ar net dvi. Na, o jeigu daugiau nei minus 5 ar 10, tuomet net ir dar ilgiau...
Mes su Olivija planuojame pirmosios savaitės sukakties proga iškišti nosį. Be to, dabar ir tas smogas aplink pasitikėjimo nekelia...