Kaip greičiau ir lengviau sulaukti kūdikio atsirūgimo?

Kaip greičiau ir lengviau sulaukti kūdikio atsirūgimo?

29. Nov 2016, 09:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas


Vaikučio maitinimas – tai neįkainojama patirtis ir išbandymas jauniems tėvams, nes šis procesas gali būti šiek bauginantis, ypač tuomet, kai nežinai ko tikėtis.

Atsirūgimas leidžia pasišalinti orui, kurį vaikutis pririjo bevalgydamas. Jeigu nesulauksite atsirūgimo, oras gali erzinti kūdikio pilvuką

Kaip greičiau ir lengviau sulaukti atsirūgimo?

Galite vaikučiui padėti atsirūgti, švelniai paglostydami jo nugarytę. Kad atsirūgimo turinys nepapultų ant mažylio drabužių, pasmakrėje visuomet uždėk rankšluostuką, seilinuką ar vystyklą.

Išbandyk taip pat kelias vaikučio kūno padėtis, kurios padės jam lengviau atsirūgti. Stebėk, kada vaikutis jaučiasi geriau ir kada lengviau jam pavyksta atsirūgti.

Dažniausiai tėvai pirmenybę teikia šiems būdams:

1) Gali sėdėti ir laikyti mažylį ant savo krūtinės stačią arba tegu jis žiūri per petį. Paglostyk tuomet nugarytę, kad oro burbuliukai greičiau pasišalintų.

2) Gali paguldyti vaikutį ant šono. Tokioje pozoje kūdikis neužsprings pienu, jeigu jis netikėtai pasirodytų atsirūgstant.

3) Gali paguldyti mažylį ant savo kelių. Prilaikyk jo galvytę ir žiūrėk, kad ji būtų šiek tiek aukščiau už krūtinę. Švelniai paglostyk nugarytę.

Jeigu mažylis bevalgydamas tapo neramus, sustabdyk kuriam laikui maitinimą, pakelk mažylį, sulauk atsirūgimo ir tuomet vėl maitink. 

Jeigu naujagimį maitini iš buteliuko, rekomenduojama sulaukti atsirūgimo po kiekvienos suvalgytos 60 – 90 ml pienuko porcijos. 

Jeigu maitini krūtimi, tuomet sulauk atsirūgimo, kai baigsi maitinti viena krūtimi.

Norint išvengti vėmimo, pirmuosius šešis mėnesius kūdikio atsirūgimo galima laukti praėjus 10-15 minučių po kiekvieno maitinimo. O vėliau jau gali nesijaudinti, jeigu vaikutis neatsirūgsta po kiekvieno maitinimo, vadinasi, jis jau išmoko valgyti be oro prarijimo. Jis taip pat daugiau juda, tokiu būdu oras pats pasišalina.