Kaip išsirinkti čiulptuką: 5 patarimai

Kaip išsirinkti čiulptuką: 5 patarimai

12. Jul 2013, 10:16 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Renkant pirmąjį čiulptuką (soskę) kūdikiui, susiduriame su didžiule jų įvairove parduotuvėse ar vaistinėse. Štai keli patarimai, į ką reikėtų atsižvelgti.

1. Pirmiausia čiulptukas turi būti kokybiškas, jis turi išleisti visą orą. Paspaudus jį, visas oras iš jo turi išeiti, o čiulptukas turi grįžti į savo pradinę padėtį.

2. Atminkite, kad negalima pirkti čiulptuko su plastmasinėmis detalėmis viduje arba įsigyti kietą čiulptuką, iš kurio negali pasišalinti oras.

3.Čiuptukas turi turėti įlinkį, kad būtų patogu nosytei, ir ventiliacines skylutes.

4.Svarbu! Čiulptuko dydis turi atitikti vaikučio amžių:

    А dydis - tinka naujagimiams ir kūdikiams iki 6 mėnesių.

    B dydis - tinka 6-18 mėnesių amžiaus mažyliams.

    С dydis - tinka vaikučiams, vyresniems nei 18 mėnesių.

20130712101556-61633.jpg

5. Rinkitės čiulptukus, pagamintų arba iš latekso, arba ir silikono.

Lateksiniai čiulptukai

Lateksas – vertinga natūrali medžiaga, kuri gali atlaikyti dideles apkrovas, neplyšta, nesutrūkinėja, yra labai lanksti. Lateksas greičiau sensta veikiamas tiesioginių saulės spindulių. Atminkite, latekso čiulptukus reikia keisti kas 1-2 mėnesius.

Silikoniniai čiulptukai

Silikonas – aukštos kokybės dirbtinė medžiaga. Skaidri silikoninė medžiaga yra ypač atspari aukštai temperatūrai. Tiesioginiai saulės spinduliai nesendina medžiagos. Silikoninius čiulptukus sunkiau perkąsti, todėl mažesnė rizika vaikui užspringti, jei dygstant dantukams atkąstų gabalėlį. Tačiau silikonas mažiau elastingas. Silikoniniai čiulptukai turi būti keičiami iškart, kai tik pastebėsite ant jų įkandimo žymių ar kitų pažeidimų. Higienos ir saugumo atžvilgiu, rekomenduojama juos keisti kas 1-2 mėnesius.

Kaip jūs rinkote savo mažyliams čiulptukus?

06. Nov 2013, 20:17

Pirmasis buvo "Avent" firmos, naudojom šios firmos čiulptukus, bet matydami, kad neitin tinka ieškojom "savojo". Iki keturių mėnesiukų vargom, išleidom daug pinigėlių kol atradom tinkamą. Pradžioje mergytė žiaukčiojo nuo "Avent 0-3mėn."čiulptuko, pirkom kita "MAM" neėmė išvis, tada išmėginom "Tommee Typee" netiko, paimdavo, bet tuoj spjaudavo lauk (visi silikoniniai). Nusprendžiau jog netinka gal silikonas, o ne forma (maniau, kad forma netinka tai minėtų firmų čiulptukus pirkau įvairių formų) nupirkau "NUK" lateksini, lyg ir tiko, bet imdavo mažai, nors poreikis buvo, tada susimasčiau gal ir šis netinka, nes iki 4mėn. pati čiulptuko nelaikė. Nupirkom nauja "Dr Browns" pradžioje rekomendavo šią (pirma foto), ji su tarpeliu, traukiant truputį prisipildo oro, su ja išmokom laikyt čiulptuka per keletą dienų, po to, kai jau išmokom laikyt pradėjom naudot šitas (antra foto), šiandien gavom jau naujas 6- 18mėn. Esam patenkintos šios firmos čiulptukais. Nedažnai jį naudojam, bet be jo neužmiegam😀

16. Jul 2013, 12:08

Pirmasis buvo is Vokietijos parveztas. Firmos nepamenu, bet zinau, kad buvo lateksinis. Kai atejo metas keisti, tai Lietuvoje ieskojau butent tokios formos, nenorejau keisti. O ieskoma forma atitiko tik AVENT. Tai tik sitos firmos ir naudojam, bet ne lateksini, o silikonini. Lateksinis man nepatiko tuo, kad nuo seiliu isbrinksta ir padideja.

12. Jul 2013, 11:58

kai gyvenau lietuvoj tai naudojom tik avent firmos buteliukus ir ciuptukus, o dabar naudoju nuk firmos ir nezinau, gal del to kad vokieciu gamybos tai kkybe super. zinoma ciulptuka pirkom nuk silikniny skersai pjautu galiuku, tai labai geras, nors mazasis nelabai jo isvis norejo, bet dabar jau neuzmiega be ciulptuko.

12. Jul 2013, 10:40

Bespalvis ir kas kart kita spalva tai turiu galvoje plastmase

12. Jul 2013, 10:38

Bandem kol pataikem 😀 pirmasis buvo silikoninis bespalvis.kaip ir tiko bet kadangi bespalvis tai nuolatos ji pamesdavom.bandem latekso bet vaikas spjove iskart ir neprieme.bandziau su apvaliu galiuku-taip pat netiko.tada nupirkom silikonini skersai pjautu galiuku.tiko, patiko.tai prie ju ir pasilikom tik kas kart pirkdavom vis kita spalva.tiesa dar turim nenaudota AVENT 0-3 silikonini skersai pjautas ir dar ant silikono is sonu yra tokie kaip sparneliai taisiklingum sakandziui.sis ciulptukas bus pirmasis mazyliui kuris neuzilgo pasibels 😀