Kaip išsirinkti tinkamą košę?

Kaip išsirinkti tinkamą košę?

01. Jul 2016, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Po gimdymo ketvirtą, penktą mėnesį motinos piene pradeda mažėti būtinų normaliam vaiko vystymuisi ir augimui medžiagų. Todėl tam, kad vaikas nepritrūktų geležies, A ir B grupės vitaminų, Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) nurodo nuo 6 mėnesio pradėti papildomą kūdikių primaitinimą.

Nuo ko pradėti?

Grūdai - geležies ir daugybės vitaminų, reikalingų augančiam organizmui, šaltinis. Todėl vaikutį galima pradėti primaitinti košėmis, pradžioje jas verdant iš vienos rūšies kruopų, galima įmaišyti motinos pieno ar pieno mišinukų.

Svarbu, kad košėse nebūtų papildomo cukraus, druskos ar kitų aromato bei skonio stipriklių. Pradėjus primaitinimą, reiktų stebėti, kaip vaikas toleruoja skirtingų grūdų baltymus (vadinamą gliuteną arba kitaip glitimą), - ar neviduriuoja, nevemia, ar jo pilvukas neišsipūtęs, kaip auga svoris ar gerai miega, yra geros nuotaikos ir žvalus.

Jeigu pastebėjote, kad kūdikis netoleruoja glitimo, rinkitės jo neturinčias košes – ryžių ar grikių. Tada, kai vaikutis gerai susipažino su skirtingomis kruopomis atskirai, jau galima pradėti virti košeles ir iš mišinių, pavyzdžiui, avižų bei kukurūzų ar avižų, grikių ir miežių mišinių.

Kaip išsirinkti tinkamą košę?

Be to, kad kūdikiams skirtoje košėje neturi būti jokių skonio ar aromato stipriklių, konservantų, ji turi atitikti Jūsų kūdikio fiziologiją, taip pat nemažiau svarbi žaliava, iš kurios pagaminta košelė.

Tik iš anksto termiškai neapdorotame grūde išlieka visos naudingosios medžiagos ir vitaminai. Todėl dažnai gastroenterologai ir pediatrai rekomenduoja rinktis ilgesnio paruošimo košes.

Šiuo metu Lietuvos parduotuvių lentynose galima pamatyti mūsų šalyje gaminamas ekologiškas košeles kūdikiams „Mamuko“.

20160620194343-50597.jpg

Dėl patentuotos šių košių gaminimo technologijos grūdas termiškai neapdorojamas, todėl išsaugo visus natūralius vitaminus, mineralines medžiagas, mikroelementus bei vertingas grūdų maistines medžiagas, o kas svarbiausia - šie gaminiai visai be jokių maistinių priedų, konservantų ar skonio bei kvapo stipriklių.

Košės gaminamos su meile, konsultuojantis su Lietuvos pediatrais, gastroenterologais bei kūdikių maitinimo specialistais.

www.mamuko.lt

20160629153929-10060.jpg