SUPER MAŽYLIS: kaip mes jaukinamės dieną

SUPER MAŽYLIS: kaip mes jaukinamės dieną

20. Feb 2014, 13:59 pypse pypse

 

Atmerkiu vieną akį – kitą. Versčiausi ant kito šono dar bent vieno mažulyčio rytinio sapno sapnuoti...

„Gu“ man sako apvalainom akim įsistebeilijęs dviejų mėnesių sūnelis. Lygiai dviejų mėnesių. Ši mintis opa -stryklena į dar ne visai nubudusią galvą. Rodos namuose šventė.

Gu

Eu

Šypsnis

Labas rytas Hubertuk, einam pasisveikinti su broliuku. Tai sakau labai garsiai. Kad broliui būtų aišku - tuoj mama vers jį iš lovos. O kad tas vertimas būtų kuo žaismingesnis, į pagalbą pasitelkiu Hubertuką.

Tuk tuk tuk, kas namelyje gyvena? Klausiu po kaldra palindusio Marko.

Pelytė smailianosytė, - po trumpos pauzės sako jis. Ko gero svarstė ar labiau miegot nori, ar veltis  į žaidimus.

O čia lapė snapė, paplepėti smila, - nesulaukusi klausimo „o kas tu“ sakau jam.

Susidomi.

O kas brolis?

Oj,  su manim dar kiškis piškis per kalnelį strykt pastrykt atėjo. Ar priimsi kartu gyvent?

Iš kaldrytės krašto išlenda kamputis šypsenos, brolis supranta, tuoj šalia paguldysiu broliuką, galės jį nubučiuoti.

20140220141424-35731.jpg

 

O gal darom lenktynes, kas greičiau apsirenks? Pasiūlė brolis, ir namuose prasidėjo rytinis kėlimosi bruzdėjimas. Mes su mažyliu keliaujame į vonią rytinėms būtiniausioms procedūroms. Mažylis po valandžiukės jau norės miegelio, tad turiu per būdravimo laiką paruošti pusryčius, jei reikia palįsti po dušu su galvos plovimu (kas antrą dieną), tada plaukus išsidžiovinti.

Dažniausiai Markas laimi rengimosi lenktynes, su pasididžiavimu lipa žemyn, žaidžia su žaisliukais, o broliukas jį stebi. Aš atlieku jau anksčiau minėtus darbelius.

Pusryčiai būna lengvi ir greiti mums abiems: jogurtas, varškės sūrelis, avižų košė su uogiene, geriame arbatą. Šį rytą radau tik vieną jogurtuką šaldytuve, tad sau susiplakiau kefyro ir vyšnių uogienės kokteiliuką.

Kai valomės dantukus jau girdžiu mažylio niurzgėjimus. Iki tol jis ramiai gultuke stebi aplinką.

Markas gali žaisti ryte, kol išgirstą komandą – lekiam. Tuomet žino, kad reikia mesti visus žaisliukus ir pulti rengtis, kad nesukaistų broliukas. Kartais į pagalbą vėl pasitelkiam lenktynes. Čia aš dažniausiai būnu pralaimėtoja, nes apsirengiu paskutinė. Tuomet sėdamės į mašinytę, aš segu auto kėdutę, Markas moka prisisegti pats ir keliaujame į darželį.

Per du mėnesius išbandėme kelis važiavimo į darželį būdus. Iš pradžių vyras veždavo labai anksti. Na kitiems vaikučiams gal ir nebūtų anksti, bet mes įpratę labai ilgai miegoti, todėl buvo labai didelis stresas vaikui, pervargdavęs grįždavo.  Tada pradėjau reguliuotis abiejų miegelius  ir vežti pati. Pirmą kartą nešiausi be kėdutės, nes buvo labai sunku, nepratusi tokio svorio nešt. Bet buvo labai nepatogu. Nurengiau kepurytę, kad nesušiltų. O uždėt su viena ranka - nemoku, kur paguldyt leliuką tai nėra. Kitą kart atsinešiau su kėdute, supuolė visi vaikučiai, paliest pačiupinėt nori. O ir Markas neskuba, puola bučiuot, didžiuotis prieš kitus savo broliu. Mažylis kaista, darosi neramus.

Dabar išbandau naują taktiką. Įvažiuoju į uždarą darželio kiemą. Po komandos lekiam, abu su Marku nubėgame iki grupės, duodu bučkį ir bėgu atgal pas mažylį. Markas greitai nusirengia pats ir nueina pas vaikus, be ilgų atsisveikinimo ceremonijų.

Kai su Hubertu grįžtame namo, pamaitinu jį ir keliaujame į laukutį bet kokiu oru. Laimei dar nebuvo kokios stiprios audros...tai ir oras buvo tinkamas. Kartą lijo, bet tai ne bėda, yra uždangalai. Lauke labai gerai miega, o aš turiu kelias valandėles laiko svarbiausiems dienos darbams atlikti, ar skanesnė vakarienė gausis, ar namo koks kampas sublizgės, o gal parašysiu blogą MK...

Vėliau diena neturi tokio sustyguoto ritmo, valgo, miega, būdrauja pagal poreikius, iš darželio vyresnėlis grįžta su tėčiu ir jau vėl kartu lenktyniaujame, laužome ožiukiškus ragučius, mankštinamės arba pramogaujam.

Šiandiena turime užpūsti antro mėnesio žvakeles,  išmyluoti mažyli, nufotografuoti. O vėliau su Marku eisime į šaunaus berniuko  gimtadienį. Dviese kelyje pasikalbėsime ir pailsėsime nuo mažylio priežiūros.

Hubertukas vakaros su tėčiu ir  „Pieniško debesėlio“ atsargomis.

20140220143223-55677.jpg

pypse pypse 24. Feb 2014, 13:52 Mama Vaida

Mama Vaida, labai faina jei pirmasis dar toks maziukas o jau apie kita galvoji, reiskias tikrai megaujiesi, as tik dabar broliukui pribrendau. Bijojau pagalvot apie vel gimdyma, apie leliuko prieziura ir tt.

pypse pypse 21. Feb 2014, 13:48 Zylutee

Apie ta puse galima ir bloga parasyti😀 kaip ten kas vyksta

Aciukas

21. Feb 2014, 10:02

Labai gražiai augate 😉 O ir straipsniukas labai lengvai ir linksmai skaitėsi. Linksmai gyvenate. 😀

pypse pypse 20. Feb 2014, 22:12 Zylutee

ir kas labiausiai keltu stresa del filmavimo?

pypse pypse 20. Feb 2014, 22:11 Zylutee

Reiketu man dazniau pasipasakot, bet sunkiai kazkaip sekasi tam prisesti, bet turiu pasistenkt😀

pypse pypse 20. Feb 2014, 22:10 tifer

Tikrak gi pas jus eilutes gali buti, bet imanoma reiskias susitvarkyti ir su keletu vaikuciu😀

tifer tifer 20. Feb 2014, 20:05

taip labai pazistami tie rytiniai kelimaisi,tik pas mane su dideliu surmuliu,su tuo kuri pirma ar as ar dukros stoves prie veidrozio ir sukuosis.o su pusryciais tai buna taip,kad vaikai juos valgo darzely,nes vaziuojam gana anksti.buna atrodo sureguliuoju vaikus keleto minuciu intervalu,kad vienas paskui kita i vonia eitu,bet ne tada butinai atsikels tas kam mokykla arciausiai ir ilgiausiai pamiegot gali ir pasakys ,kad butinai labai nori i tualeta ir prasideda tada tos lektynes

20. Feb 2014, 15:52

Sveikinimai! 😉🌷

20. Feb 2014, 15:52

Kaip jums smagu visiems! Saunuoliukai 😉 laukiu panasiu dienu ir as 😍🌷

20. Feb 2014, 15:42

Ačiū už įkvėpiančias mintis! Tiesiog gera skaityti 😀

20. Feb 2014, 15:32

Sveikiname su antru mėnesiuku 😀 gražiai ir smagiai augate 😉🌷🌷🌷🌷

pypse pypse 20. Feb 2014, 15:31

Tiesa sakant labai i nauda filmavimai😀 turiu surasti laiko naguciams plaukuciams😀
Labiau itempti rytai, kaip su tuo daržu susiruošt ir dar bėda kad miegaliai mes. į daržą be 10 nenuvažiuojam. Šiandien turėjom rytą svečių tai 9 nuvažiavom. Hubertukas kai geros nuotaikos, kai pamiegojęs būdrauja tai labai geras visai nereikalauja dėmesio.ir diegliukai nekankina pilvuko tai jei ir broliukas geros nuotaikos būna- susitvarkom, o jei piktas rėkauja, tai visi trys rėkaujam tada😀 bet sugalvojau tokį ožiukų varymo būdą, reikės kada pasidalinti bloge

pypse pypse 20. Feb 2014, 15:02

As tai linkusi pratinti prie visko😀 ir nelabai ziuriu pagal save, nes pvz as saltmire, bet isivaizduoju kad mano vaikai ne, nes nuo mazens nekutoju.
Mano dickis nenesioja pedkelniu niekada, pvz.
O mane gal pripratino va siltai kojytes rankytes laikyt tai ir salta.
Ar paveldimi tokie dalykai kai gerkles, slogos? Specai kr galetu pakomentuot

Gerda_M Gerda_M 20. Feb 2014, 14:50

kaip gražiai augat! O aš, vis dėlto, prisipažinsiu - pasisaugau drėgnų orų. Niūriomis, šlapiomis ir nejaukiomis dienomis namie prisigalvojame ką veikti su mažyle, bet nosies į lauką nekišame. Aš ir pati TURIU jautrią gerklę, vyrui chroninis sinusitas amžiais, todėl geriau rečiau laukelio dovanojam 😀