Kaip nustatyti kada vaikučiui per karštą?

Kaip nustatyti kada vaikučiui per karštą?

15. Jul 2014, 16:30 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Dažnai neaišku, kaip mažylį tinkamai aprengti, kai lauke šilta, tačiau kartu ir vėjuota. Kaip suprasti, kad jam ne per šilta? Štai keli patarimai.

Vaikams iki trejų metų nerekomenduojama būti tiesioginiuose saulės spinduliuose. Nėra iki galo susiformavusi mažų vaikų termoreguliacinė sistema, todėl patys mažiausieji gali lengvai perkaisti. 

PATARIMAI:

1. Norint sužinoti, ar jūsų vaikučiui viskas gerai, užtenka tiesiog atidžiai žvilgtelėti į jį. Jeigu mažylio oda švelniai rausva, vadinasi, viskas gerai, jei raudona – jam karšta.

2. Norėdami būti dar tikslesni, su plaštaka palieskite mažyliui už apykaklės (dar galima dilbį arba blauzdą). Jei ten šilta, vaikas jaučiasi gerai, bet jei karšta, tada ir vaikui atitinkamai, karšta.

3. Tai, kad vaikui karšta, gali rodyti ir negausus raudonas bėrimas ant jo odos - tai prakaitinė. Pati savaime ji nėra pavojinga, tačiau išberta oda yra labiau pažeidžiama įvairių infekcijų. Vaizdžiai sakant, ji "atveria vartus" mikrobams.

Karštą dieną nepamirškite mažyliui duoti daug skysčių - geriausiai tinka vanduo. Jei vaikas ir neprašo, dažnai jam siūlykite atsigerti, nes bežaisdamas jis gali pamiršti atsigerti.

Kaip Tu dažniausiai supranti, kad vaikui jau per karšta? Gal iš raudonų skruostų ar šlapios nugaros...?

15. Jul 2014, 21:54

Mano vyresnelis sviesios odeles tai jai zandukai parausta-nurengiu. O stai maziuko tamsi odele tad to paraudimo nesimato tad tikrinu uzkisus pirstus uz sprando