Kaip prižiūrėti naujagimio lytinius organus?

Kaip prižiūrėti naujagimio lytinius organus?

31. Jul 2016, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Pirmagimio susilaukusiems tėveliams neretai iškyla klausimas, kaip tinkamai prižiūrėti tiek mergaitės, tiek berniuko lytinius organus.

Patarimai berniukų tėvams 

  • Pasituštinus jo užpakaliuką reikia tuoj pat kruopščiai nuprausti šiltu tekančiu vandeniu, kad išmatų nepatektų ant lytinių organų. Jeigu užpakaliuką nuplauti neturite sąlygų, nušluostykite drėgna servetėle - nuo priekio nugarytės link. Stenkitės, kad išmatų nepatektų ant lyties organų.
  • Maudant berniuką, atsmaukti apyvarpės nereikia. Tačiau vaikai skirtingi – vienam berniukui apyvarpė atsismaukia nuo gimimo, o kitiems, pavyzdžiui, tik nuo paauglystės, kai ėmus keistis hormonams šie suminkštins jos odelę. Taigi, jei berniukas sveikas, neserga šlapimo takų infekcijomis, be jokios priežasties to daryti nereikia.
  • Jeigu pastebėjote, kad kūdikis pradėjo dažniau šlapintis, arba šlapinasi verkdamas, akivaizdu, kad tai jam skausminga, būtinai pasitarkite su gydytoju. Tai gali būti nereta berniukų liga – varpos uždegimas. Kiti uždegimo požymiai – padidėjusi (patinusi) ir raudona apyvarpė. Uždegimą būtina gydyti, nes jis gali komplikuotis į daug sudėtingesnę ligą – inkstų uždegimą.

Nenustebkite, jei mažylio "kranelis" pakilo - tai visiškai normalu.  

Patarimai mergaičių tėvams 

  • Plaukite ir valykite mergaitės lytinius organus nuo priekio link užpakaliuko, kad bakterijos iš užpakaliuko nepatektų į gimdą;
  • Nereikia valyti lytinių lūpų iš vidaus, stengiantis jas atverti;
  • Jei atsirado paraudimų, gerai nuplaukite užpakaliuką ir kaip galima rečiau naudokite muilą, nes likę muilo likučiai (net ir trupinėlis) gali sukelti naujų paraudimų.

    Sauskelnės naujagimiams Huggies® Elite Soft - mūsų geriausia švelnios kūdikio odos priežiūra!

    20150122115836-37775.jpg