Kaip teisingai pakeisti sauskelnes: kineziterapeutės patarimai

Kaip teisingai pakeisti sauskelnes: kineziterapeutės patarimai

28. Feb 2017, 08:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

TV rubrika „Handling ABC“ supažindina tėvus su vaikų priežiūros užduotimis, kurias atliekame rankomis. Šįkart kalbame apie teisingą sauskelnių keitimą.

Pasak kineziterapeutės Viktorijos Paltanavičiūtės, pati didžiausia klaida, kurią mamos daro - tai skuba kuo greičiau pakeisti sauskelnes mažyliui, paimdamos už abiejų jo kojyčių ir keldamos į viršų. "Ilgainiui pastebime, kad viena kojytė tempiasi daugiau, kita mažiau. Todėl mažylio nugarytė būna netiesi. Kai vienos pusės raumenukai tempiasi daugiau, kitos mažiau, nugara gali tapti nesimetriška", - pasakojo kineziterapeutė.

Nors mamos sako, kad užtrunka vos kelias sekundes, pakeisdamos sauskelnes, tačiau tai nėra "nieko tokio", mat kūdikio raumenukai auga kiekvieną akimirką, o kadangi mes sauskelnes keičiame per dieną po kelis kartus, netaisyklingai tai atliekant galime sukelti pavojų mažylio sveikatai, o tiksliau - stuburiukui.

Norint teisingai pakeisti sauskelnes, reikėtų kelti abi kūdikio kojytes kartu, vieną jo kojytę uždedant ant savo rankos, o kita savo ranka paimant kitą mažylio kelį, štai taip:

20170227154247-81607.jpg

Keisdamos sauskelnes vis pakeiskite paimamą mažylio koją, vieną kartą pakelkite dešinę, kitą sykį kairę kojytę. Tokiu būdu bus tempiamos ir mankštinamos abi nugaros pusės.

Būkite švelnios ir neskubėkite. Išėmusios sauskelnes jas išsilankstykite ir pasiruoškite, kad iškart galėtumėte pakišti.

Labai svarbus momentas - neprispauskite sauskelnėmis pilvuko. Po sauskelnėmis ties bamba turi tilpti bent du mūsų pirštai, taigi atidžiai patikrinkite, ar liko tarpelis. 

Sėkmės!

Naujo dizaino sauskelnės - kelnaitės Huggies® Pants