Kas skatina mažylį ropoti?

Kas skatina mažylį ropoti?

05. Apr 2017, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Jei turite klausimų apie vaikučio vystymąsi (ropojimą, šliaužimą, sėdėjimą, pirmuosius žingsnelius ir pan.), rašykite el.paštu: redakcija@mamyciuklubas.lt Į klausimus atsako "Gemma" sveikatos centro kineziterapeutė Viktorija Brusokaitė.

Ar svarbu, kuo mažasis ropliukas apsirengęs, kokie turėtų būti jo drabužiai? Ar tai daro įtakos jo ropojimo lengvumui?

Žinoma, vaikučiui pradėjus ropoti, būtina pagalvoti ir apie jo aprangą, nes ji gali apsunkinti ropojimo mokymąsi. Geriausia parinkti tinkamo dydžio smėlinukus, nes jeigu jie bus per dideli, vaikas turės ne tik sugebėti judėti paviršiumi, ber ir judėti pačiuose smėlinukuose. O jei rūbeliai bus per maži, jie apribos judesius.

Dar atminkite, kad drabužėliai turi būti "kvėpuojantys", iš natūralios medžiagos - geriausia medvilniniai, kad nedirgintų mažylio odos ir jis jaustųsi su jais komfortiškai.

Kokius užsiėmimus, žaidimus patartumėte žaisti su tokiu mažyliu, kuris pradeda ropoti keturiomis, kad stiprėtų jo rankytės, kojytės?

Visada galima pasitelkti žaidimą "sudomink vaiką". Mamytės tai daro kiekvieną dieną bandydamos nuraminti ar pralinksminti mažylį. Tokiu būdu mes galime ir ropojantį mažylį sudominti kažkokiu daiktu, kuris skatintų jį ropoti link tikslo. Taip vaikas bus skatinamas daugiau atlikti ropojimo judesių, ypač tai aktualu ropojimo pradžioje.

Pačioje mokymosi pradžioje galima mažylį statyti į padėtį "keturiomis" su tėvų pagalba (prilaikant delnu už krūtinės) ir taip leisti pabūti kurį laiką, o vėliau pamėginti, lengvai stumiant vaiką į priekį, išgauti ropojimo judesius.

Ar galima skatinti vaiką ropoti?

Taip, tačiau tai daryti lengvai, be prievartos. Jis greičiau ir stipriau tą galės daryti, kuo labiau jį domins aplinka. Tuomet jis labiau stengsis ropinėti po namus.

Sėkmės.

Naujo dizaino sauskelnės - kelnaitės Huggies® Pants