Kineziterapeutas: Nesaugokite vaiko su pagalvėmis

28. Jun 2017, 08:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kai mažylis pats išmoksta judėti po namus, nori juos kuo geriau pažinti. Juk įdomu, kas ten aukštai yra, kur pamatyti dar yra per mažas. Todėl dažnas tėvų galvos skausmas - besikarstantys baldais vaikai. Leisti ar drausti?

Kaip teigia Juozas Kupčiūnas, reabilitacijos ir slaugos „Gemma“ centro kineziterapeutas, svarbu suvokti, kad vaikui reikia karstytis, nes tai vienas pagrindinių jo vystymosi etapų. Taip mažieji mokosi pažinti pasaulį.

"Labai svarbu saugant vaiką tėvams saugoti ir save. Svarbu nepervargti, nebūti nuolatinėje streso būsenoje ir įtampoje, nes normalu vaikams kartais nukristi, lengvai susižeisti, nes jie taip ir auga", - pasakojo kineziterapeutas.

Nėra normos, kiek galima vaikui leisti aukštai ar žemai lipti, tai normalus jų poreikis. Psichologai išskiria tam tikrus vystymosi etapus, kai vaikai turi tikslą kažkur užlipti, kažką pasiekti ir atikti veiksmus, todėl svabu jiems leisti tą daryti.

PATARIMAS TĖVAMS: stebėkite, ką veikia jūsų vaikas, bet nereikia stovėti su trimis pagalvėmis ir kiekvieną akimirką saugoti, kad tik jis nenukristų.

Mažylis nuolat juda ir turi jaustis laisvai, todėl būtina atkreipti dėmesį į vaiko aprangą. Ne paslaptis, kad smagiausia pažinti pasaulį visai neapsirengus, todėl leiskite patirti atradimų džiaugsmus apsimovus tik sauskelnes, kurios leidžia judėti laisvai aukštyn ir žemyn, nespaudžia ir nenusmunka.

Juk tai XXI amžiaus mažyliai, kurie labiausiai vertina patogumą!

20170403104912-93043.jpg