Kineziterapeutė: Ėjimas ant pirštukų - silpno liemens ir kojų raumenų požymis

Kineziterapeutė: Ėjimas ant pirštukų - silpno liemens ir kojų raumenų požymis

04. May 2018, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt
Jei turite klausimų vaikų kineziterapeutei, psichologei, akušerei ir žindymo specialistei - rašykite: www.mamyciuklubas.lt/klausimai-atsakymai/ arba redakcija@mamyciuklubas.lt 

Iš Ernestos laiško: Mano berniukui 10 mėnesių. Kai jis bando vaikščioti, visada stiebiasi ant pirštų galiukų. O kai bandai padaryti, kad visa pėda dėtų, jis iš karto sėdasi... Ar tai normalu, ar pradės jis normaliai dėti visas pėdas, kai pats panorės? Labai nerimauju. 


Konsultuoja kineziterapeutė Viktorija Paltanavičiūtė:

Sveiki,
 
visų pirma, labai svarbu atkreipti dėmesį, kaip mes laikome mažylį žengiantį pirmuosius žingsnius. Reikėtų prilaikyti ne už plaštakų, bet pradžiai už pečių, kad mažyliui būtų lengviau išlaikyti pusiausvyrą bei koordinaciją. Pradėjus mažyliui laisviau žingsniuoti - svarbu mažylio rankyčių nekelti aukščiau pečių juostos. 
 
Pasistiebimai - jeigu mažylis stiebiasi tik retkarčiais, nieko blogo, tačiau jeigu pastebite, kad pastatyti pėdutę pilnai ant pagrindo labai sunku, laukti nereikėtų. Mažylio žingsniavimas ant pirštukų - tai dažnai silpno liemens ir kojų raumenų požymis. 
 
Rekomenduočiau kreiptis į specialistą, kuris tiksliau galėtų įvertinti situaciją ir parodytų, kokius pratimus reikėtų atlikti namuose.
 
Šią problemą rekomenduoju spręsti kuo greičiau, mažyliui dar tik žengiant pirmuosius žingsnelius tokios problemos dar "neįsisenėjusios" ir išsisprendžia labai greitai.
 
Sėkmės.
 
20180419022051-82683.jpg
 
Ekspertai

Viktorija Paltanavičiūtė

vaikų kineziterapeutė, www.viktorijosmasazai.lt
Viktorija Paltanavičiūtė in-vecaku-skola