Pradėjo vaikščioti, net neropodamas: kineziterapeutės patarimai

Pradėjo vaikščioti, net neropodamas: kineziterapeutės patarimai

14. May 2018, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Iš Evelinos laiško:

Mergaitei ką tik suėjo 10 mėn., tačiau ji visiškai neropoja, šiek tiek šliaužia, tačiau labai gražiai žingsniuoja. Nuo daiktų atsistoja dar sunkiai, atsistojusi lygsvarą laiko gerai. Ar tai normalu, ar reiktų kreiptis į gydytoją? Nes aplink tokio amžiaus vaikai jau vaikšto vieni patys.

Konsultuoja vaikų kineziterapeutė, masažistė Viktorija Paltanavičiūtė:

Sveiki,

Noriu Jus nuraminti. Kiekvienas mažylis savitas. Vieni mokosi greičiau, kitiems reikia daugiau laiko.
 
Ropojimas. Dažniausiai mažyliai pradeda tai daryti apie 6 - 10 gyvenimo mėnesį. Tačiau,kai kurie mažyliai neropoja visai ir tai nėra kažkoks sutrikimas ar liga. Žinoma, ropojimas labai sustiprina nugarytę ir paruošia mažylius tvirtesniam stovėjimui. Tačiau Jūsų atveju - pusiausvyra ir koordinacija gera, taigi, liemens raumenys nėra silpni.
 
Galima padandyti keletui sekundžių "pastatyti" mažąją princesę "keturiomis" ir tarsi pasūpuoti: pirmyn, atgal. Taip mokysitės išlaikyti ir perkelti svorį nuo rankyčių ant kojyčių. Dažnai, jeigu jiems šis užsiėmimas patinka, patys greitai išmoksta tą daryti.
 
Tačiau labai dažnai mažieji išdykėliai sugalvoja kitus, jiems labiau priimtinus judėjimo būdus.
20180511212053-78772.jpg
 
Vaikščiojimas. Tas laikotarpis, kada mažylis jau turėtų pats žengti pirmuosius žingsnelius, labai didelis - jeigu mažylis pradeda vaikščioti iki 16 mėn., tai visiskai normalu. Žinoma, galite paskatinti, dažniau leisti pavaikštinėti prilaikant už rankyčių.
 
Leiskite ilgiau pastovėti prie baldų, bet žinoma, nepamirškite - būkite šalia ir saugokite, kad mažylis nenukristų. Po kritimų jautresni mažyliai dažnai išsigąsta ir vėl ilgai nebando stotis ir žingsniuoti.
 
Aukite sveiki.
Ekspertai

Viktorija Paltanavičiūtė

vaikų kineziterapeutė, www.viktorijosmasazai.lt
Viktorija Paltanavičiūtė in-vecaku-skola
rainiukas rainiukas 14. May 2018, 22:08

mūsų mažylis taip pat neropojo ☹, gal todėl, kad buvo kam vedžioti 🤔😕