Kodėl mažyliai ima vaikščioti ant pirštų galų: komentuoja kineziterapeutė

Kodėl mažyliai ima vaikščioti ant pirštų galų: komentuoja kineziterapeutė

13. Dec 2016, 10:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt
Jei turite klausimų specialistams vaikų sveikatos, vystymosi ir auklėjimo klausimais - rašykite mums redakcija@mamyciuklubas.lt
 
Iš mamos laiško redakcijai:
 
Sveiki. Dukrytei beveik 11 mėnesių, jau apie mėnesį ji vaikšto įsikibus. Visą laiką buvo gerai, ėjo pilna pėdute. Bet neseniai pastebėjau, kad vieną kojytę pradėjo dėti ant pirštų galų, ar reikia sunerimt?
 
Atsako vaikų kineziterapeutė, „Viktorijos masažai“ įkūrėja Viktorija Paltanavičiūtė:
 
Jeigu visą laiką statydavo kojytes taisyklingai, dėl vienos dienelės nerimauti tikrai nereikėtų, nes labai dažnai mažyliai tai daro žaisdami, atrasdami tokį būdą arba norėdami pamatyti šiek tiek aukščiau.

Tačiau jeigu pastebėsite, kad ir toliau tai kartojasi, visų pirma, rekomenduočiau namuose vaikščioti su batukais/basutėmis, jie jokiu būdu neturėtų būti minkšti, reikėtų rinktis basutes ar batukus su aukštesniu auliuku, kad fiksuotų visą čiurnos sąnarį, padukas turėtų taip pat būti kietas ir lankstytis tik pirštų zonoje.

Jeigu prieš tai batukų nenešiodavote, dažnai mažyliams su jais sunkiau atsistoti, taigi, gali reikėti šiek tiek kantrybės tiek Jums, tiek Jūsų princesei :)

Sėkmės!