Kodėl pasikeitė kūdikio tuštinimasis ir elgesys?

Kodėl pasikeitė kūdikio tuštinimasis ir elgesys?

01. Apr 2016, 09:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Iš mamos laiško:

Laba diena,

Mano sūneliui dabar 4 mėnesiai. Kol kas jį dar maitinu tik krūtimi, todėl jis anksčiau tuštindavosi kas 5-6 dienas ir naktimis ramiai miegodavo. O dabar jau 4 paros kaip dažnai ir labai skystai tuštinasi, bei naktimis labai raitosi, vartosi, kartais naktį tenka supti net po valandą ir daugiau, kad ramiai miegotų.

Vyro mama sakė, kad toks jo neramumas ir viduriavimas gali būti dėl dantukų, bet jam dar tik 4 mėnesiai, tai atrodo kiek ankstoka. Šiaip jis energingas, linksmas, nepanašu, kad jam kažką skaudėtų. Ar man reikėtų susirūpinti ar viskas taip ir turi būti?

Konsultuoja "Tarandės šeimos klinikos" šeimos gydytoja Neringa Sakalauskė.

Manau, stebėti savo vaikelį ir būti budrioms mamoms reikia visada. Būna tokių dienų/laikotarpių, kai vaikelis kiek pasikeičia. Nepamirškime, jis auga, labiau pradeda domėtis aplinka.

Pilvuko diegliukai dažniausiai šiame amžiuje jau nekankina, tačiau turėkime omenyje, kad praeidamos šventės kartais palieka tam tikrų sveikatos sutrikimų virškinamojo trakto, o maitinant vaikelį mamytės pieneliu galime tai ir stebėti. 

Nepanašu būtų į kokią rimtą patologiją, visgi, jei ir toliau tęsis šie sutrikimai, nuvykite pas jus prižiūrinčią gydytoją.

Sėkmės.

Ekspertai

Neringa Sakalauskė

Šeimos gydytoja, neringa.sakalauske@kraujotyrimai.lt
Neringa Sakalauskė in-vecaku-skola