Kokia buvo Tavo naujagimio pirmoji savaitė?

30. Nov 2013, 10:30 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Ką tik gimęs kūdikėlis – mažytis ir bejėgis. Nuo šios akimirkos mažoji širdelė gali pasiklauti tik mumis – tik mamos ir tėčio meile, rūpestingomis rankomis ir švelniais prisilietimais. Mūsų bendras kelias prasidėjo.

Pirmoji gyvenimo savaitė – tai tikras iššūkis mūsų mažyliui. Viskas aplink atrodo taip svetima ir kelia nerimą. Mamos ir tėčio balsas – štai, kas mažyliui atrodo pažįstama net ir jau pirmąją savaitę. Būtent mūsų balsas jam suteikia saugumo jausmą, ramybės.

Jei mūsų mažulėlis galėtų kalbėti ir išreikšti savo jausmus – jis paprašytų mūsų kuo daugiau su juo kalbėtis – kaip lopšinės, kurios joms reiškia ramybę, mažylis jaučia – jis ne vienas, juo rūpinasi ir myli.

Mamytės balsas yra tai, kas kūdikiui padeda priimti šį pasaulį, o reikės jam priimti ir išmokti šiame pasaulyje labai daug.

Papasakok, kokia buvo Tavo mažylio pirmoji savaitė? Kaip jūs susipažinote? Kaip radote bendrą kalbą?

20131128123403-94433.jpg

30. Nov 2013, 11:59

Tomutis gime balandzio 14 vidurdieni pamenu buvo sauletas sekmadienis. ir tai viskas ka pamenu daugiau viskas lyg per migla kankinantis saremiai, leidziami vaistai ir meldimas kad tik viskas butu gerai. pamenu kokia buvau laiminga kaip lieciau Tomuti, buciavau, juokiaus ir verkiau. pirma naktis Tomutis miega o as glostau ir ziuriu i ji mastau ar busiu gera mama. pirmas nevykes sauskelniu keitimas ir pirmas rubeliu pervilkimas pirmieji bucinukai tai nuostabiausia kas galejo nutikti bet viskas lyg per migla tas jausmas kad as jau mama. pirma kelione namo pirmi pasakojimai apie jo daiktus ir namus kur kas yra. pamenu vyras nesioja ant ranku Tomuti, pasakoja kur kas yra, kur vonia, virtuve, jo lovyte ir zaisliukai o maziukas miega😀 pirmos maudynes tokios gazdinancios ir smagios. visa pirma savaite svaiginanti. dabar jau Tomukui 7 menesiai bet niekada nepamirsiu kokiom akytem jis i mane ziurejo pirma karta. nezinau kaip papasakot ka veikem pirma savaite nes ir pati gerai atsimint negaliu atsimenu tik kad ta akimirka kai pamaciau Tomuti mano gyvenimas pasikeite kad kiekviena diena tapo stebuklu ir nesvarbu ar tai pirma savaite ar septintas menuo kiekviena ryta as i ji ziuriu kaip pirma karta😀