Kokie žaidinimai naudingiausi 6-12 mėnesių mažyliui? II dalis

Kokie žaidinimai naudingiausi 6-12 mėnesių mažyliui? II dalis

22. Mar 2017, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Tęsiame pokalbį su fizinės medicinos ir reabilitacijos centro "Gemma" kineziterapeute Sonata Martutaitiene apie tai, kokiais žaidimais, žaidinimais ar užsiėmimais naudingiausia lavinti vaikučius nuo 6 iki 12 mėnesių.

Lavinamieji žaidimai ir žaidinimai 6-12 mėnesių vaikams. I dalis

Žaidimas su kamuoliu lavina tiek motoriką, tiek psichomotoriką. Vaikas turi mokytis jį gaudyti, spirti, nešti, paduoti. Nesvarbu, ar vaikas sėdi, ar jau pradeda vaikščioti, jį domina viskas, kas jį supa.

Tėvų užduotis padėti vaikui su viskuo susipažinti, o ne drausti. Brangių žaislų nebūtina pirkti, visi buitiniai daiktai gali buti puikiu žaislu, svarbiausia tėvų fantazija.

Nuo 6 mėnesių vaikas aktyviai visko mokosi, jam viskas įdomu, reikia stebeti, kas jį daugiau domina ir tada siūlyti tuos daiktus ar žaislus, kurie tame periode jam geriau patinka. Svarbiausia akcentuoti tų daiktų spalvą, formą, garsą, panaudojimą, paskirtį ir nepamiršti pažaisti slėpynių su tuo žaisliuku.

Nuo 10 mėnesių vaikas pradeda vaikščioti, tad reikia stengtis, kad žaidimai būsų labiau judrūs, dažniau siūlyti nueiti pažiūrėti, kas atėjo, kas atskrido, kas nubėgo ir t.t.

Padėkite vaikui lipti laiptais, aiškinkite, kad reikia aukščiau kelti koją, atsistoti pažiūrėti, kur abi kojytės, mokyti jį keturiom lipti laiptais, tokiu būdu labai gerai stiprėja nugaros raumenukai.

Kokių žaidimų jūs sugalvojate su savo vaikučiu?