Kokie žaislai tinkamiausi kūdikiui?

09. Jun 2015, 08:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Pirmieji kūdikio žaislai - neretai renkame tai, kas mums, mamoms atrodo tiesiog miela ir gražu. Tačiau iš tiesų, jie turi būti ne tik gražūs. Ką turime žinoti apie pačius pirmuosius mažylio žaislus, apie tai "Mamyčių klubo" laidoje.

Kiekvienas užgimęs sveikas kūdikis su pasauliu susipažįsta penkių pojūčių dėka - lytėjimo, klausos, regos, skonio ir uoslės. Su kiekviena diena mūsų mažylis vis labiau rodo susidomėjimo jį supančiu pasauliu norėdamas paliesti tai, ką mato, pačežinti tai, kas juda jo rankytėje ar paraugauti viską, ką galima įsidėti į burnytę.

Vilnės mama Jūratė pripažįsta, kad labiausiai ir dirba rankytės ir jeigu jose nėra žaisliuko, tuomet mažylė pagriebs medžiagos gabalėlį, o negavusi jo - savo rankytę. Mama, kaip ir daugelis tėvelių, pirmą kartą žaisliukais susidomėjo besilaukdama Vilnės.

"Tada pradėjome apžiūrinėti, nes buvo įdomu ir turėjau laiko. Iš vienos pusės atrodė, jog pasirinkimas labai didelis, bet pradėjus rinktis paaiškėjo, kad vienus kažko per daug, kitur - per mažai. Buvo pakankamai sunku išsirinkti", - prisiminė mama.

20150608145140-65805.jpg

Tad pirmoji pirmojo žaisliuko sąlyga - jis turi lavinti mažylį. O taip bus tik tuomet, jei žaisliukas atitiks jo amžių ir jį domins.

"Vaikams norisi kontrastingų spalvų. Suaugusieji dėl vizualumo dažniau rinktųsi pastelines, bet vaikučiui geriau ten kur yra juoda balta, ryšku ar skirtingos detalės. Taip pat svarbu įvairūs traškesiai, skirtingos tekstūros", - patarė Jūratė. Pirmaisiais mėnesiais tikrai nereikia gausybės žaislų, o geriau vienas kitas atitinkantis mažylio poreikius. 

"Yra teorija, jog vaikus itin traukia veidukai. Taip pat patinka čežantys žaisliukai ar su barškučiais. Mes pradėjome naudoti žaisliukus jau pirmą mėnesį, kuomet norėdavome sulaukti dukrytės reakcijos", - prisiminė mama. 

Labai patogu, jei žaisliuką galima pakabinti prieš mažylį. Jis tuomet jį apžiūri, čiupinėja ir nereikia pergyventi, jog žaislas nukris. Juk pirmaisiais mėnesiais kūdikėlis tikrai jo negalės susirasti pats. Be to, vaikučiai dievina įvairias detales, kurias galima įkišti į burnytę. Atskiras plasmasines detales lengva prižiūrėti, nes galima tiesiog nuplauti po vandeniu. 

20150608145150-95716.jpg

Paskutinis patarimas renkantis pirmuosius žaisliukus - tinkamai pasirinkti ne tik ką perkate, bet ir kur tai darote. Juk šį daiktą duodate mažiukui į rankas, todėl jis turi būti patikimas ir saugus.

"Atkreipiu dėmesį į žymenis ant žaisliuko, be to juos perku ne turguje, o parduotuvėse ar prekybos centruose, nes tuomet žinai, jog jie pagaminti iš saugių medžiagų", - pastebėjo Jūratė. 

Tinkamai išsirinkus žaisliukus galime būti ramūs, jog suteikiame mažyliui tai, kas geriausia ir mėgautis smagiais žaidimais kaskart kai mažylis tam nusiteikęs.

Pirmieji žaislai mažyliams - "Playgro"

20150604091819-23432.jpg