Kovojame su pilvo diegliais: 4 akušerės Ievos patarimai

Kovojame su pilvo diegliais: 4 akušerės Ievos patarimai

24. Apr 2018, 09:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Akušerė, dviejų vaikučių mama Ieva Girdvainienė šį kartą lankosi pas mamą Ignę, kurios sūneliui dar tik trys savaitės, bet mama jau sunerimusi, kad beveik nuo grįžimo iš ligoninės, sūnelį nuolat kamuoja pilvo diegliukai. 

Žinoma, akušerė bando surasti pagrindines to priežastis, apčiuopdama pilvuką, jis minkštas ar kietas, kaip pasišalina dujos, kiek mažylis per parą tuštinasi, kuo maitinasi mama ir pan.

Mokslo nėra įrodyta, bet manoma, jog diegliukai berniukams pasitaiko dažniau.

20171031141928-78066.jpg

Pasak akušerės, jei mažylio pilvas neišpūstas, o yra minkštas, jei dienos metu pakeičiamos 5-6 sauskelnės, didelio nerimo neturėtų kilti ir to nereikėtų įvardinti kaip dieglių: "Tokio amžiaus kūdikiai turi nebrandų žarnyną, juos labiau kamuoja blogosios bakterijos, todėl pirmoji pagalba galėtų būti - duoti gerųjų bakterijų. Be abejo, ir toliau maitinti mamos pienu".

Kaip padėti mažyliui?

  • masažas

Diegliukų kamuojamam kūdikiui tėvai galėtų pagelbėti ir jį masažuodami. Švelniais judesiais pagal laikrodžio rodyklę masažuojame mažylio pilvuką. Tai darykite 2-3 kartus per dieną. Masažuokime geriau prieš valgį, o pavalgius mažam žmogučiui leidžiame atsirūgti - palaikome stačią.

  • guldyti ant pilvuko

Dar vienas būdas, gelbėjantis nuo pilvo diegliukų – kūdikio gulėjimas ant pilvo. Tokiu būdu greičiau pasišalina dujos ir pilvuko skausmas mažėja. Guldyti ant pilvo naujagimį akušerė pataria kelis kartus per dieną.

  • važiuoti automobiliu

Paskutinė, ekstra pagalba yra automobilis. Kai visai blogai, paguldote aprengtą kūdikį į automobilinę kėdutę, porą ratų apvažuojate aplink namus ir viskas praeina. Mat važiuojant kėdutė šiek tiek vibruoja, kartu vibruoja ir žarnynas - tokiu būdu lengviau pasišalina dujų kamščiai.

  • pagalba naktį - guldyti sau ant pilvo ar krūtinės

Na o jeigu diegliukai surietė naktį, drąsiai guldykite kūdikį sau ant nuogo pilvo ar krūtinės. Atsigulate pilvas į pilvą. Vaikelis guli ant jūsų arba ant tėčio pilvo ir šiek tiek linguojate.

Ką valgyti maitinančiai mamai?

Akušerė Ieva primena, kad žindomi kūdikiai pilvo diegliukais skundžiasi rečiau, nei tie, kurie maitinami mišinukais. Taip yra dėl to, kad valgant iš buteliuko, į skranduką patenka daugiau oro.

Ką valgyti mamai? Pasak akušerės Ievos, žindyvė turi valgyti visą pilnavertį maistą pagal sveikos mitybos piramidę: "Jeigu suvalgysite vieną porciją maisto, t.y. tiek, kiek telpa į delną, pvz. obuolį, košės, daržovių ar bet šokolado plytelę, bet ne kilogramą, tuomet viskas bus tvarkoje. Juk ne tik energijos, bet ir malonumų šaltinis. Laiminga mama - laiminga šeima".

20180118134400-84171.jpg

Dvigubai daugiau švelnumo, dvigubai daugiau laimingų naujagimių - su pačiomis minkščiausiomis sauskelnėmis Huggies® Elite soft!