Kūdikis gausiai atpila ir jaučiasi alkanas: pataria gydytoja

Kūdikis gausiai atpila ir jaučiasi alkanas: pataria gydytoja

14. Jun 2016, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Mums parašė sunerimęs tėtis Aleksandras:

Laba diena, 

Sūnui 6 su puse mėnesio, jau duodame įvairių naminių košyčių, tačiau vaikas pastoviai atpylinėja iki pat sekančio valgymo, apetitas žvėriškas (tačiau laikomės rekomendacijų, maitiname iš spec. buteliukų, pakeliame atsirūgti, laikome stačią). Sūnus atsirūgsta labai dažnai, gausiai bėga seilės, po valgio riečiasi, atrodo, lyg kankintų nežmoniški skausmai. Sunku net ant ranku nulaikyti, pastoviai verkia ir yra labai neramus visą laiką, išskyrus, kai miega. Aplankėm daugybę gydytojų, padarėme gausybę tyrimų, bte niekas nieko nesugebėjo patarti ar paaiškinti. Prašau, padėkite savo įžvalgomis, kokius dar tyrimus galėtume atlikti? Svoris auga gerai, pilerostenozės nėra. Neurologas apžiūrėjo. Virškinimo fermentai ar gastrotuss baby nepadėjo...

Konstultuoja "Tarandės šeimos klinikos" šeimos gydytoja Neringa Sakalauskė.   

Aleksandrai,

Matyti, kad situacija Jus neramina, tikiuosi bent kiek pagelbėti. Jūsų parašymas yra gan išsamus, tačiau man vis tiek trūksta tam tikrų faktų, pvz., kaip buvo maitinamas iki 6 mėnesių laiko, kaip augote, kokiu maistu pradėjote papildomą maitinimą, ar neduodate karvės pieno ir t.t.

Labai panašu, kad sutrikimas turėtų būti virškinamajame trakte. Jei svoris auga gerai, dažniausiai tai - ženklas. Siūlyčiau labiau bendradarbiauti su Jus prižiūrinčiu gydytoju ir galbūt nukeliauti dar vienai vaikų gastroenetrologo konsultacijai, o neradus patologijos – pasitarti su dietologu dėl dietos koregavimo. 

Didžiausios sėkmės.

Ekspertai

Neringa Sakalauskė

Šeimos gydytoja, neringa.sakalauske@kraujotyrimai.lt
Neringa Sakalauskė in-vecaku-skola