Kūdikis neišmiega visos nakties? Tai visiškai normalu!

Kūdikis neišmiega visos nakties? Tai visiškai normalu!

28. May 2015, 08:39 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Kitą kartą, kai jūsų mažylis jus pažadins naktį, pabandykite dėl to nesinervinti. Galbūt sunku tai padaryti, bet naktinis kėlimasis nėra kažkoks negatyvus dalykas, o visiškai norma. Ką tik baigti Swansea Universiteto tyrimai paneigė mitą, jog nuo šešių savaičių amžiaus kūdikiai turėtų miegoti visą naktį. 

"Norime nuraminti visus tėvus: jeigu jūsų kūdikis nemiega - tai visai normalu!", - taigė daktarė Amy Brown. 

Mokslininkai ištyrė daugiau nei 700 mamų, kurios augina vaikučius nuo šešių savaičių iki 12 mėnesių klausdami jų kiek dažnai keliasi jų kūdikis naktį ir kuo jis yra maitinamas. Reikėjo pasakyti ar kūdikis yra žindomas, ar ne ir kiek kartų jis valgo per dieną.

Nustatyta, jog 78% kūdikių nuo šešių savaičių iki metų atsikelia bent kartą per naktį. 

61% jų bent vieną kartą per naktį valgo mamos pienuką ar mišinuką.

Įdomiausia, kad mokslininkai nustatė jog nesvarbu ar tai žindomi kūdikiai, ar geria mišinuką - nuo to nepriklauso kiek kartų per naktį jie keliasi. Lygiai taip pat įtakos kėlimuisi neturi ir dienos maitinimų skaičius. 

Daktarė A.Brown teigia, jog šie atradimai keičia nuostatą, jog vaikas turi išmokti išmiegoti visą naktį sulaukęs mėnesio ar dviejų. Taip pat galite negraužti savęs, jog esate blogi tėvai, jog jūsų devynių mėnesių mažylis vis dar atsibunda naktimis. 

Daugybė mamų galvoja, jog jei kūdikis prieš miegą gertų mišinuką, miegotų ilgiau ir geriau, bet tai nėra tiesa. Lygiai taip pat, nepadės, jeigu kūdikį dieną maitinsite labai dažnai. 

Mokslinė grupė priduria, jog kiekviena mama yra skirtinga ir ji pati geriausiai žino, kas jos kūdikiui geriau. Tą prisiminkite ir kitąkart, kai atsikelsite trečią nakties. Tai visiškai normalu.

  20150206142717-44313.jpg