Kūdikis neramiai žinda: kokios galimos priežastys?

Kūdikis neramiai žinda: kokios galimos priežastys?

27. Dec 2013, 14:29 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Kūdikiai gali verkti ir stumtis nuo krūties, riestis, jei spenelio apžiojimas sukelia skausmą burnos srityje (pienligė, stomatitas, herpes ir pan.? Gal dukrytės burnoje matosi pienligės apnašos? Spuogelis burnoje, pvz., atvertus apatinę lūpą? Paraudusi išangė? Jei tokie požymiai yra, informuokite pediatrą.

Gal esate neseniai naudoję antibiotikus? Pastarieji gali sukelti pakitimus žarnyno mikrofloroje, tuomet kūdikius dažniau vargina pilvo diegliai, o suprastėjus žarnyno įsiurbimo funkcijai, nusilpsta imunitetas, vaikai gali tapti nebeatsparus aplinkoje esantiems ligų sukėlėjams, pvz, pienligei, herpes, įv.streptokams ir pan. Žarnyno mikrofloros atstaymui dažniau žindykite, pasitarus su pediatru galite papildomai panaudoti "gerųjų bakterijų".

Ausų skausmas taip pat gali būti verksmo žindant priežastis - ryjimo judesiai sukelia skausmą ausytėse.

Atsižvelkite, kada jums, jūsų vyrui, ir vyresnei dukrytei išdygo pirmieji dantys? Jei kažkuriam iš šeimos narių dantys dygo ypač anksti, galbūt ir jūsų mažylė tai paveldėjo. Patinusios, skausmingos dantenos sukelia skausmo mažyliams.

 Tai tik kelios galimos neramaus žindymo priežastys. Būtina, kad prižiūrintis pediatras žinotų apie šią problemą. Jei nerasite aiškios priežasties, žinokite, kad viskas labai greitai keičiasi, po savaitės šios problemos gali nebelikti.

Tad linkiu ramybės ir vadovautis kertine motinystės taisykle: būti mama – tai tiesiog išbūti šalia vaiko visus jo augimo etapus.

Ekspertai