Kūdikiui mėnuo, bet niekaip neužgyja bambutė

Kūdikiui mėnuo, bet niekaip neužgyja bambutė

09. Dec 2016, 11:20 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Turite klausimų specialistams? Rašykite redakcija@mamyciuklubas.lt

Iš Lauros laiško redakcijai:

Norėčiau pasiklausti dėl bambytės. Mano sūneliui dabar mėnuo ir savaitė. Tačiau niekaip iki galo neužsiveria bambutė. Ją valant, ji "prasižioja". Dabar valome su raudonu tirpaliuku, bet jau savaitę valome, bet ji vis tiek neužsiveria. Tikriausiai reikia pasirodyti chirurgui? 

Atsako viena iš tėvystės mokyklos „Opa Pupa“ įkūrėjų, gydytoja Agnė Kilmanienė:

Sveika, miela Laura,

Virkštelė dažniausiai nudžiūna ir nukrinta per 2-3 savaites, bambutės priežiūrai įprastai rekomenduojama vartoti virintą vandenį. Šią sritį būtina apsaugoti nuo trynimosi, todėl patariama atlenkti sauskelnių kraštą, bei gerai išsausinti po valymo ar maudynių. 
 
Tam, jog tiksliau galėčiau pakomentuoti Jūsų sūnelio situaciją, man reikėtų papildomos informacijos - tikslaus priežiūrai naudojamo tirpalo pavadinimo ir ar jį rekomendavo naudoti gydytojas, įvertinęs bambutės gijimo procesą,  ar stebite paraudimą, patinimą aplink bambutės sritį, ar skiriasi skysčiai, jei taip - kokios jie spalvos?
 
Jei stebite anksčiau mano išvardintus simptomus, tuomet būtinai pasikonsultuokite visų pirma su gydančiu gydytoju, jis, esant poreikiui, nukreips pas vaikų chirurgą. 

Sėkmės.

Ekspertai

OpaPupa

tėvystės mokyklėlė
OpaPupa in-vecaku-skola