Maitinimo pagalvė ir vokelis kūdikiui

Maitinimo pagalvė ir vokelis kūdikiui

25. Jan 2017, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Šeimoje prieš gimstant kūdikiui būsimoji mamytė jau būna išlaukusi devynis mėnesius, kupinus malonaus jaudulio ir visų šiuo metu būdingų sunkumų. 
Kai vaikelis gimsta, reikia pasirūpinti viskuo, ko reikia vaikų kambariui, pačiam mažyliui. Tačiau šiuo laikotarpiu negalima pamiršti ir mamos.

Maitinimo pagalvė 

Išgirdus žodžius – vaikelio maitinimo pagalvė – reikia suprasti, kad ji atlieka daugiau funkcijų nei pasako jos pavadinimas. 

Žinoma, visų pirma, ji skirta tam, kad palengvintų mamai ir kūdikiui svarbią akimirką – vaikelio maitinimą, nes apsijuosus ją aplink juosmenį ir patogiai paguldžius ant jos mažylį, maitinant nebus įsitempusios rankos, nugara ir kaklas.

20170124125526-73169.jpg

Tačiau tai ne viskas, maitinimo pagalvė turi dar kelias geras savybes, kurias reiktų žinoti.

Kaip ji padeda mamai?

1. Maitinimo pagalvė skirta mamai dar prieš kūdikiui gimstant. Apsijuosus aplink juosmenį bus truputį prilaikoma nugara, tokiu būdu šiek tiek sumažinant nugaros skausmus nėštumo metu. 

2. Siekiant sumažinti nugaros skausmus, maitinimo pagalvę galima naudoti (net patariama) ir tada, kai kūdikis jau gimė. Ypač tada, jei vaikelis atėjo į pasaulį atlikus Cezario pjūvį, ši pagalvė, padėdama nugarai neįsitempti, pagreitina gijimo ir sveikimo procesą.

20170124125552-71296.jpg

Be to, norėdamas pamaitinti mažylį, pagalvę gali naudoti ir tėtis.

20170124125724-46116.jpg

Savybės, skirtos būtent kūdikiui: 

1.Kūdikiui sulaukus 4–6 mėnesių, maitinimo pagalvė padeda jam lengviau išmokti pačiam sėdėti, nes truputį prilaiko kūdikį iš nugaros, kol to nebereikia. 

2.Kūdikiui mažiausiai kartą per dieną 30 minučių reikia pagulėti ant pilvuko – tai būtina, siekiant stiprinti viršutinę kūno dalį ir raumenis, todėl paguldžius kūdikį ant pagalvės, jis jausis patogiai.

20170124125808-75766.jpg 

Kokią medžiagą rinktis? 

Taip pat, kaip renkantis patalynę: antklodę, pagalvę, patalynės užvalkalus, taip ir renkantis maitinimo pagalvę didelę reikšmę turi jos medžiaga. Siekiant išvengti alerginių reakcijų ir kūdikio odos dirginimo, geriau rinktis natūralias medžiagas: medvilnę, satiną ir bambuką – jos ne tik natūralios, bet ir kvėpuojančios bei švelnios.

Tačiau ieškant savo kūdikiui ir pačiai mamai geriausios ir patogiausios maitinimo pagalvės, pageidautina atkreipti dėmesį ne tik į išorinį užvalkalą, bet ir į pagalvės užpildą, išsaugantį pagalvės formą. 

Daugiausia maitinimo pagalvių užpildai yra grikiai arba nedideli kamuoliukai – tai lengvas užpildas, maitinimo pagalvę bus patogu nešioti.
Grikių užpildas tikrai padeda išsaugoti maitinimo pagalvės formą, tačiau kūdikiui ji gali būti per kieta ir judant gali šlamėti.

20170124125852-64095.jpg

O jei maitinimo pagalvės užpildas – kamuoliukai, jie lengvai prisitaiko prie kūno formos ir todėl pagalvė yra patogi kūdikiui ir mamai. Žinoma, judant kamuoliukų užpildo pagalvės taip pat gali šiek tiek „šlamėti“, tačiau gerokai mažiau, palyginti su grikių užpildu.
Gera savybė ta, kad kamuoliukai nesusivelia.


Rekomenduojama rinktis maitinimo pagalvę, kurios užpildo kamuoliukai maži, nekelia nelygaus ir nemalonaus pojūčio prisilietus. Paprastai tokie užpildo kamuoliukai yra 2–3 mm dydžio.

YappyKids savo kūdikių maitinimo pagalvių užpildui taip pat naudoja 2 mm dydžio iš Graikijos atvežtus kamuoliukus, kad kūdikis ant pagalvės jaustųsi patogiai.

20170124125930-15769.jpg

www.yappy.lt