Marmaluzi gaminių testavimas

Marmaluzi gaminių testavimas

08. Nov 2018, 14:14 erikaaityte erikaaityte

Lapkričio 5 dienos rytas prasidėjo kiek kitaip nei įprasta man ir Joriui (Joriui 9 mėnesiai). Po kurjerio skambučio su nekantrumu laukėme lauktuvių testavimui iš Mamyčių klubo. Ir sulaukėme, tačiau viską pradėjome tik antradienį. Juk auginant vaiką reikia mokintis kantrybės ne tik jam, bet ir tėveliams :) Tačiau išpakavome viską iš karto.

Antradienį atsikėlėme ir kaip įprasta skubėjome darytis košę, nes rytinė košė tai kažkas tokio.. Prisipyliau pilną indelį košės, ir tada atsidusau ir pradėjau galvoti, kad kažkas kitaip šiandien turėjo būti, vat tada ir prisiminiau, kad būtent ši diena bus mano poilsio diena. Atisukau, ir ant stalo pamačiau Marmaluzi produkciją. Na ir kaip taip prasidėjusi diena gali būti bloga? Joris šiuo klausimu su manimi sutiko. 

20181121123139-34068.jpg

Pusryčiams ragavome ryžių košę su džiovintomis slyvomis. Šiek tiek pašildziau mikrobangų krosnelėje ir ragavome. Taip, ragavome kartu. Juk mokinamės ne tik kantrybės, bet ir dalybos meno :) Ir žinot ką? Patiko. Be galo patiko abiems. Tai puikiai atsispindi nuotraukoje, nes tokiu greičiu mažius ją rijo, kad aš vos spėjau jam kišti šaukštelę po šaukštelio. Greičiausiai mokinsimės dar ir saiko jausmo pajautimo :) O žinot, kas geriausia šioje košytėje? Jos konsistencija. Man patiko juntami ryžiai, jokio glitumo, koks gaunasi man verdant ryžių košę, ir kurios Joris tikrai taip netrokšta, kaip šios. Na o po pusryčių Joriukas atsigėrė obuolių, morkų ir moliūgų sulčių. Su jomis viskas puiku. Joris taip pat jomis sugebėjo pasimėgauti, tačiau ateityje šiek tiek skiesčiau, nes asmeniškai mano vaikas, pastebėjau, kad mėgsta labiau skystesnius gėrimus. O šis 100% gėrimas yra šiek tiek tirštokas. 

Joris pastaruosius savo gyvenimo mėnesius augina dantis kaip ir daugelis kitų tokio amžiaus vaikų, o tai padarė įtaką jo labai moteriškai nuotaikų kaitai :)))))) Tačiau, lyg suvokdamas mano vaikas nuo antradienio pasidarė tarsi auksinis (tfu tfu tfu), ir pagalvojo: mamyt, jei duodi tokį maistą, tada aš būsiu tau mielesnis :D 

Priešpiečiams ragavome obuolių ir morkų tyrelę. Čia sakysit, kad viską tik giriu, nu bet ką man daryt, kad ir ši Joriui be galo patiko? Ir žinot ant kiek patiko? Kad pasibaigus jai, jis taip dar pyko, negėrė, o tik šaukė ir tuomet aš atidariau mūsų pavakarių košytę. Pavakariams buvo skirta obuolių ir kriaušių tyrelė. Joris ją suvalgė lygiai taip pat skaniai ir dar greičiau nei pirmąją. (Taip, saiko mokinsimės būtinai :) ). Saldu, bet ne per daug. Gardu, skysta, bet ne per skysta. Atidarai ir valgai, kas dar gali būti geriau?

Žinoma, gaminu pietus kiekvieną dieną šviežiai, nors kartais nekyla nei kojos, nei rankos eiti kažką daryti. Todėl tikrai nesu super mamytė ir ne kartą esu jau davusi pietums pirktinių košyčių. Šį kartą ragavome Marmaluzi daržovių ir kalakutienos košę. Vėlgi pašildžiau šiek tiek mikrobangų krosnelėje ir vuolia, pietūs jau ant stalo. Spėkit ar Joriui patiko? O gal būtų lengviau atspėti, kas Joriui nepatinka iš maisto? Nesiskundžia apetitu. Visos nesuvalgė, tačiau kiek noriai valgė, atrodė, kad jam labai patiko. Žiojosi pilnai, kramtyti šiek tiek irgi buvo ką. Kas jam valgant šiai dienai yra labai svarbu. Ragavau ir aš, mano manymu skonio pakankamai, nejaučiau jokių bereikalingų pridėtų skonių, kas man būtent labiausiai ir patiko.

Pavakariai, kurie tapo priešpiečiai jau greičiausiai buvo virškinti ir suvirškinti :) Tad mūsų pavakariams liko tik bananas. Taip, mamai ne visa jau ta diena ir buvo be maisto ruošimo :)

Vakarienei pasilikome ekologišką pienišką sorų košę. Šiek tiek pašildžius, ragavome. Ši košytė mums mažiausiai patiko. Na bent jau taip atrodė iš Jorio, nes jos suvalgė gal didžiąją pusę. Bet ir mano gamintą vakarienę ne visada suvalgo, nes tada jam būna svarbesnių reikalų. Žinot, vakaras - pats darbymetis :) Bet man paragavus šią košytę, pamaniau, kad gal šiek tiek mažokai skonio. 

Patiko man šis testavimas, ši diena. Pailsėjau, pasimėgavau mažesniu indų kiekiu skirtu plovimui ir Joris pakeitė savo racioną. Patiko man dar ir dėl to, kad ši produkciją yra labai įvairiapusė, turi didelį pasirinkimo asortimentą, kas mano manymu yra labai svarbu. O kai kuriose košytėse esantis pienas manęs tikrai negazdino, nes nemanau, kad ten jo esantis kiekis gali turėti įtakos. o jei ir taip, juk turime dabar ir atsirinkti, kas mažiesiems tinka. 

Dėkojame aš ir Joris už suteiktą galimybę, už skanią ir naujų potyrių skirtą dieną. Tariam ačiū Mamyčių klubui ir Marmaluzi. Iki :)