Mažylė išvemia mamos pieną: gydytojos patarimas

Mažylė išvemia mamos pieną: gydytojos patarimas

24. Mar 2015, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt
Mama Lina:
 
Mums 6 savaitės. Maždaug kas dvi tris dienas mano mažylė vemia po maitinimo, galima sakyti išvemia visą suvalgytą pienuką. Maitinu pati krūtimi. Vemia jau susivarškiavusiu pienu, kuris labai gretai po maitinimo toks tampa. Nėra žalsvo atspalvio, nors ir nebūna visiškai baltas išvemtas pienukas. Kraujo pėdsakų nėra. Mūsų poliklinikos gyditoja tame problemos nemato, sako, kad tiesiog mažylė persivalgo. Maitinu pagal poreikį, maždaug kas 1,5-2 val. Miatinimas trunka apie 10-15min, kartais ir trumpiau. Pati maitinuosi subalansuotai, tačiau jau iš raciono išėmiau produktus turinčius glitimo, bei pieno produktus. Bandau atsekti kur čia šuo pakastas dėl dukrelės vėmimo. Ar verta sunerimti ir į ką reikėtų atkreipti dėmesį?
 
Pataria gydytoja, mitybos specialistė Irena Putnina, SIA German Products Baltics:
 
Jei kūdikis gerai priauga per mėnesį svorio (ne mažiau 600 g), jei reguliariai tuštinasi, tai žindomas kūdikis gali turėti dažnesnį polinkį atpylinėti, kas labai neramina  jo tėvus. Tai išaugama dažniausiai iki 6 mėnesio, ir kūdikiui vystytis tai netrukdo. Svarbu, kad kūdikis po maitinimo atsirūgtų.
 
Galima padaryti po čiužiniu nedidelį nuolydį, kažka pakišti po čiužiniu, kad galvytė būtų nežymiai aukščiau nei kojos. Jokios pagalvės - tai draudžiama. Žindyti dažnaiu ir trumpiau (jūs taip ir darote), o nuo 4-5 mėn. atsargiai pratinti prie tirštesnio maisto - košių, tai mažins atpylimus.
 
Jei mažylis nustoja augti, tuštintis - tada reikia parodyti vaikų chirurgui dėl tokios būklės kaip pyliorostenozė - skrandžio raumenų rauko susiaurėjimo. Tokia būklė būna labai retai, o atpylinėjimai - labai daažnai. Jei kūdikis bus primaitinamas pieno mišiniu, (jei sumažėtų mamos pieno), tai rinktis kurį nors iš mišinių, skirtų atpylinėjantiems Comfort arba AR tipo.
 
Kartais gydytojas skiria specialius antirefliuksinius lašiukus, bet jie padeda ne visiems.
 
Sėkmės.
 
 
Ekspertai

Irena Putnina

gydytoja, mitybos specialistė Irena Putnina, SIA German Products Baltics
Irena Putnina in-vecaku-skola