Mažylis nuolat atpylinėja mišinuką: ar jį pakeisti

Mažylis nuolat atpylinėja mišinuką: ar jį pakeisti

19. Mar 2015, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt
Mamos Indrės situacija:
 
Turiu beveik trijų mėnesių kūdikį, kuris nuolat atpylineja, ne fontanu, ne gausiai, bet tai vyksta nuolat, pykina ir trukdo jam miegoti, per visą parą išmiega gal 5 valalndas, svoris auga puikiai, neišbertas, tuštinasi normaliai, naudojam APTAMIL COMFORT, keitėme keletą mišinukų ir nuo jų būdavo tik blogiau. Gyvenu UK ir čia daktarai sako, kad tai normalu, jie dave mums miltelių nuo gastroezofaginio refliukso, jie mums nepadeda, pati esu be miego ir nebežinau, ką daryti, gal ką patartumėte ar tiesiog laukti kol išaugsime tai? 

Konsultuoja gydytoja, mitybos specialistė Irena Putnina, SIA German Products Baltics:

Gal pakeiskite į Aptamil AR mišinuką? UK jo turėtų būti. Jo sudėtis labiau pritaikyta atpylinėjimui, nes sudėtyje yra Saldžiosios ceratonijos (angl. carob bean gum) augalo miltelių. Dar panašios sudėties, su "carob bean gum" būtų Hipp AR arba Lietuvoje esantis Frisolac Gold Comfort 1. Šie mišiniai be krakmolo, tirštumas tik iš augalo Saldžiosios ceratonijos (carob bean gum), dėl tirštumo reikės didesnės žinduko skylutės.
 
Nuo 4 mėn. atsargiai pratinskite prie košių (gal bepienių avižų, ryžių), tirštas maistas mažins atpylinėjimą. Nuo 3 mėnesių košių duoti negalima.
 
Atpylimai, jei vaikas gerai auga ir reguliariai tuštinasi, yra išaugami, bet būna, kad kitiems tai tęsiasi gana ilgai, iki 6-7 mėn. Pritaikykite tinkamą mišinuką ir viskas susitvarkys.
 
Sėkmės.
 
Ekspertai

Irena Putnina

gydytoja, mitybos specialistė Irena Putnina, SIA German Products Baltics
Irena Putnina in-vecaku-skola