MK mamos pataria: oro vonios mažyliui - nepamainomos

MK mamos pataria: oro vonios mažyliui - nepamainomos

20. May 2016, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kūdikio oda labai jautri ir švelni lyg šilkas. Dalinamės Mamyčių klubo mamų patarimais, ką daryti, kad mažylio oda neparaustų, keičiant sauskelnes? 

  • Pirmas ir pats svarbiausias patarimas - rinktis "kvėpuojančias" sauskelnes. Kol kas geresnių šiuo klausimu neradome kaip Huggies ultra comfort. 

Antra, žinoma, tinkama higiena: vandens procedūros, švelnus prausiklis, o ne muilas, minkštas rankšluostukas, cinko tepaliukas ir rūpestingos mamos rankos. 

Trečia - odelės lepinimas: kasdienės oro vonios, juk kūdikio odelė nusipelno kasdienio lepinimo  kassavaitinės ramunėlių vonios, retkarčiais aliejukas.

Ketvirta, svarbu pastebėti laiku raustančią odelę ir imtis prevencinių priemonių. Man labai padeda Bepanthen tepalas. Nakčiai patepu, o ryte užpakaliukas vėl kaip ką tik gimusio Penkta, mamos meilė! Ji gali pagydyti viską! 

  • Mūsų pagrindinis ginklas nuo paraudusios odeles, iššutimų - oro vonios. Jomis mes megaujames nuo pirmų dienelių. Taipogi dažnai keičiame sauskelnes ir nepiknaudžiaujame drėgnomis servetėlėmis, tik ekstra atvejais (kai vandens šalia nėra). Kol kas tikrai didelių bėdelių neturėjom, dar namu vaistinėlėj turim spec, kremuka nuo iššutimų ypatingam atvejui, ji gal porą kartų teko panaudoti. 
  • Kad kūdikio odelė neparaustų, mes turime du "ginklus":

1. Oro vonios ryte, po nakties miegučio ir vakare prieš jį.
2. Mylinčios mamos rankos, kurios švelniai glosto ir ramina tiek kūdikį tiek jo odelę.
Štai ir viskas, kolkas jokių problemų neturėjome. taip pat manau, kad prie to prisideda ir tinkamai parinktos sauskelnės bei drėgnos servetėlės 

  • Mes praktiškai turėjome tik du kartus, kai paraudo odelė vaikučiui. Paprasčiausi būdai - oro vonios ir reguliarus sauskelnių keitimas. Labai priklauso, kokia temperatūra namuose, tarkime pas senelius visada būna karščiau, žiūrėki ir odelė reaguoja kitaip. Tada dar dažniau keičiame kelnytes. Kas antrą dieną prieš miegiuką odelę švelniai pavalau ramunėlių nuoviru, kad šiek tiek nuramintų   
  • Kad neparaustų - pagrindinis ginklas yra oro vonios ir dažnas sauskelnių keitimas. Mums tai padėjo, tik vieną kartą buvo paraudusi odelė. Tada tepiau tepaliuką su cinku. Svarbiausia, atsižvelgti į kūdikį ir jeigu jis jaučiasi nemaloniai, nuimti sauskelnes ir leisti prasivėdinti
  • Stebuklus daro nerafinuotas taukmedžio sviestas - natūralus ir tikrai veiksmingas. Esam išbandę visokiausių kremų, bet tokio rezultato kaip patepus taukmedžio sviestu nesulaukėme. Na, žinoma, kaip ir daugelis minėjo - tai oro vonios, kurios ypac patinka mažiesiems. 
  • Tinkama apranga t.y.natūrali, dažnas masažiukas, buvimas laukutyje, po sauskelnių nuėmimo oro vonelės, beveik jokių tepalų ar kremų, gera mamos nuotaika. Kai tik pakakoja vaikas, iškart keičiu sauskelnes...toks tas tobulos odos patarimas.