Mums jau 2 mėnesiai

Mums jau 2 mėnesiai

15. Jul 2013, 20:42

Sveikos,

štai ir mes

20130715195906-68955.jpg

mums jau 2 mėnesiukai :) Kiekvieną rytą keliamės su šypsena, daug "šnekamės" ir išmokstame vis naujų dalykų. Antras mėnuo mums prasidėjo su šiokiomis tokiomis nelaimėmis. Kaip ir įprasta nuėjome pas gydytoją pasisverti bei pasižiūrėti ar visi kauliukai vietoje. Deja nuvykus sužinojome jog mes nepriaugome,o net gi numetėme svorio, todėl buvome išsiųstos į ligoninę. Ligoninėje mus vėl pasvėrė, bet svarstyklių rodmenys nesiskyrė nuo jau matytų. Po kelių minučių atėjo gydytoja paėmė kraujo tyrimus ir nusiuntė mane pas ekspertę,kad išsiaiškintų ar moku maitinti mažylę. Išties buvo keista su ja šnekėtis, bet ji paklausinėjus, pažiūrėjus kaip maitinu nustatė,kad moku maitinti,o ir mažylė moka žįsti. Su rezultatais iš ekspertės grįžome pas gydytoją, kuri nutarė dar paimti kraujo iš mažosios. Dar niekada gyvenime nebuvau girdėjusi taip spiegiančio vaiko...Stovėjau,kojos linko,nes negalėjau padėti savo vaikui...Visi tyrimai,kurie grįžo kol mes buvome pas ekspertę nieko blogo nerodė, bet gydytoja nusprendė naktį mus stebėti.

20130715204033-42752.jpg

 

Šią nelabai džiugią naujieną pranešėme tėčiui, kuris pradirbęs 2 valandas grįžo pas mus ir atvežė mums reikalingų daiktų. Kitas rytas man buvo labai sunkus, kadangi beveik nemiegojau, nes buvo be proto karšta. Atėjus gydytojai tikėjausi,kad galėsime vykti namo, tačiau mažoji nepriaugo nei gramo ir mes buvome priverstos likti dar nakčiai. Gydytojai darė kraujo tyrimus, šlapimo, švietė mažosios galvą, bet nieko nerado. Iš gydytojų kasdien girdėjau, kad mes dar turime pasilikti, tačiau mažylė vystosi puikiai, bet svoris krenta. Po kelių dienų man buvo  atvežtas pientraukis, kad išsiaiškinti kiek maždaug pieno turiu. Deja, nusitraukusi pieną nuliūdau, kadangi pritraukiau tik 50ml, kurių mažylei neužteko. Gydytojai matė,kad aš nusiminiau, stresavau, todėl vis ėjo ir sakė,kad maitinčiau pati pieno vistiek atsiras. Vieną dieną nutariau nesikelti iš lovos ir visą dieną maitinti mažąją, bet kitos dienos rytą pasvėrus ją rezultatai nepakito. Buvo atėjusi moteriškė,kuri sakė jog jei svoris neauks duos miltelių pilti į pieną, kad jis būtų riebesnis. Nutariau nebekantiti savo vaiko, nes pati mačiau,kad pieno neturiu ir daviau buteliuką mišinuko. Kitą rytą vėl ėjome svertis ir svoris buvo pakilęs, todėl nutariau maitinti mišinuku ir nebekankinti mažylės. Paguldytos antradienį į ligoninę šiaip ne taip šeštadienį išsiprašėme namo su pažadu pirmadienį ateiti pasisverti bei jei kas blogai tuoj pat grįžti. 

Kol kas mus viskas gerai, svoris auga ir esame 3,37 kg. Rytoj vėl keliausime svertis ir tikimės,kad būsime paaugusios nors kiek nors svorio. O aš jaučiuosi gana gerai. Stengiuosi mesti svorį, bet deja kol kas jis nenori kristi, bet tikiu,kad pavyks tai padaryti.

 

Aurėja ir Ugnė

motinysteveza motinysteveza 17. Jul 2013, 09:11 Ugnyciukas

šaunios žinios, kad augate 😀 kad taip ir toliau 😀 ir dar labai pritarčiau jaldijai, jei ima krūtį, tai ir duoti, iš tikrųjų kiekvienas mamos pieno lašas labai svarbus 😀

16. Jul 2013, 20:41

Va mes jau 3.67kg sveriam 😀 O del plaukuciu, tai tikri greitai kasytes pinsim 😀

16. Jul 2013, 20:36

labai graži mažylė 😀 plaukučiai superiniai 😀 greitai mama galės kasas pinti 😀 sėkmės auginti svorį ir neliūdėkite 🌷

jaldija jaldija 16. Jul 2013, 16:06

Labai graži mažiukė 🌷 Sėkmės jums 🌷 Ir dar siūlyčiau, jei tik dukrytė ima krūtį, šiek tiek damaitinti ir savo pienuku. Ar tarpuose tarp maitinimų, palikti kaip atsigėrimą. Su jūsų pienuku gaus tai, ko negaus iš jokio mišinuko. Nenutraukite visai matinimo krūtimi, kiekvienas jūsų pienuko lašelis labai vertingas.

16. Jul 2013, 11:20

vajei kokia kudute, svarbausia kad nerado ligu, o svorio priaugsit, tik nesinervuokit ir maitinkit misinukais, nebezaiskit su vaiko sveikata jei pienuko iki siol nepadaugejo tai jau ir nepadauges. sekmes jums

16. Jul 2013, 10:45

coliuke🌷 jei neauga svoris, tikrai nereikia zaisti, kad paskui nereiktu tu zondu per nosyte ar burnyte, fui, tie dalykai negerai. sekmes jums 🌷

16. Jul 2013, 09:52

Man vis sake maitink pati pageres pienas, bet buvo pasakyta jei svoris neauks per nosyte arba per burnyte junks slangeles,bet as to nutariau nelaukt.

motinysteveza motinysteveza 16. Jul 2013, 08:37

svarbiausia,kad gydytojai iešokę ligų, nieko nerado! jūsų atveju, mišinukas gerai, ir nereiktų dėl to jaudintis. aukit sveikos!

16. Jul 2013, 02:02

Mes esam tikrai mazytes,gimem 2.89kg. Taciau ugiu nesiskundziam,nes 7savaiciu musu ugis buvo 51cm 😀

16. Jul 2013, 00:07

svarbiausia kad svoris auga ir esate sveikos 😀

15. Jul 2013, 22:52

oi mieloji,kaip nesmagu,kad pati negali maitinti,bet neliudek, maniskes ir su misinuku uzaugo 😀 ir auga. Beja labai grazi jusu mergyte😀 ,o kokios jus mazytes vajej 😀

15. Jul 2013, 21:32

Ups pamirsau virseli ☹