Naktimis kūdikis žindo kas valandą: ar tai normalu?

Naktimis kūdikis žindo kas valandą: ar tai normalu?

03. Jun 2014, 14:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kūdikius krūtimi maitinančios mamos, jei turite klausimų žindymo tema - rašykite redakcijos e-paštu: redakcija@mamyciuklubas.lt ir žindymo specialistai būtinai atsakys. Pasidalinkite ir savo patirtimi.

Mama Agnė:

Mano naujagimė (trijų savaičių) anksčiau buvo rami, valgė iš krūties, tačiau jau kelios dienos naktį pradėjo valgyti kas valandą. Verkia, pavalgo ir vėl verkia. Aš nenoriu jos laikyti šalia miegant (nes vėliau bus sunku atpratinti), tad visuomet įkeliu į jos lovytę. Vos įkeliu, o po keliolikos minučių ji vėl pabunda ir prašo valgyti. Ką daryti, ar tai normalu? Ar taip dažnai vaikas gali valgyti?

Konsultuoja „Pradžių pradžia“ žindymo konsultantės, mаmos Jurga ir Justina:

Mieloji mamyte,

Šaunu, kad ieškote atsakymų į jums iškylančius klausimus. Visų pirma, norime jus nuraminti, kad tikrai normalu, jog naujagimis žinda kas valandą, ar net dažniau. Gi motinos įsčiose jis nuolat gaudavo maistingąsias medžiagas, jo skrandukas dar labai mažas, todėl pirmąjį mėnesį kūdikis gali žįsti praktiškai labai dažnai.

Be to, trečiąją gyvenimo savaitę dažniausiai vyksta vadinamasis augimo šuolis, kada smarkiai išauga Motinos pieno poreikis. Jūsų dukrytė, žįsdama dažniau, mėgina "užsisakyti" daugiau pienelio.

O naktį prolaktinas – hormonas, atsakingas už pieno gamybą – Išsiskiria ypač aktyviai, todėl naktinis žindymas ypatingai svarbus užtikrinant pakankamą Motinos pieno kiekį.

Nebijokite migdyti savo kūdikio šalia, nes tai padės ne tik  sėkmingai žindyti, bet ir leis jums, mamyte, geriau pailsėti naktį, gi galėsite ramiai snūduriuodama žindyti, nejausdama įtampos, kad tuoj reikės perkelti mažylę į jos lovelę.

Be to, jūs patenkinsite ir kitą svarbų savo dukrytės poreikį - saugumo poreikį. Jūsų mažylei reikia jūsų ramaus kvėpavimo, šilumos, jūsų kvapo ir širdies plakimo. Tiek laiko buvote arti viena kitos, neverta dėl savo pačios patogumo atimti iš kūdikio saugumo jausmo. Maža to, moksliniai stebėjimai atskleidė, kad miegojimas kartu su mama gerina ne tik emocinę, bet ir fizinę kūdikio būklę.

Nesibaiminkite, kad ateityje gali būti sunku atpratinti dukrytę nuo miegojimo kartu, nes kūdikių ir vaikų poreikiai bei įpročiai kinta, ateityje mamos artumo poreikis nebebus toks gyvybiškai svarbus, tad tinkamu momentu galėsite nesunkiai pripratinti vaikelį miegoti savo lovytėje.

Suteikite savo dukrytei tai, ko jai dabar labiausiai reikia - mamytės glėbį, artumą, saugumą ir sveikiausia maistą - Motinos pieną. Žinoma, nepamirškite pasirūpinti ir kūdikio saugumu suaugusiųjų lovoje.

Glauskite savo dalelę prie širdies, būkite viena kitai svarbiausios!

Sėkmės!

Viskas apie žindymą: www.pradzia.org

Ekspertai

Mamos Jurga ir Justina

Všį „Pradžių pradžia“ žindymo konsultantės
Mamos Jurga ir Justina in-vecaku-skola
motinysteveza motinysteveza 03. Jun 2014, 19:33

labai labai pritariu specialistės komentarui. naujagimiui būti kartu su mama pati natūraliausia būsena. taip kaip natūralu po truputį tapti savarankiškam, po truputų atsiskirti nuo mamos. nieko nereikia daryti dirbtinai. o jei bus daroma, tai ir daug problemų kyla.