Naujagimių prausimui tinka kietas ir skystas muilas

Naujagimių prausimui tinka kietas ir skystas muilas

14. Aug 2014, 09:50 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kuo prausti mažylį? Ar plauti plaukučius šampūnu? Kaip sužinoti, kokia vandens temperatūra tinkama. Konsultuoja gydytoja Irena Putnina

Daugelis mažylių džiaugiasi, plaukiodami šiltame vandenyje. Vanduo glosto ne tik jo kūnelį, bet ir sielą.

Jeigu naujagimį prausiate 1-2 kartus per savaitę, to pakanka. Tačiau tikrieji vandens mėgėjai gali maudytis ir dažniau. Kad kontaktas su vandeniu nepakenktų kūdikio kūneliui, į vandenį reikia įpilti priemonių, kurie savo sudėtyje neturi muilo, o turi riebiųjų junginių, dengiančių odą.

Vandens temperatūra turėtų būti 36-37 laipsniai šilumos, o maudynių trukmė - apie 6-7 minutes.

"Kūdikio maudynėms drąsiai galite naudoti ir muilą, tinkantį plaukučiams, - pataria gydytoja. "Jeigu norite, galite naudoti specialų šampūną, kad išvengtumėte baltos luobelės atsiradimo. Tačiau kasdieniam prausimui galite drąsiai naudoti skystą muilą".

Nors nieko nėra geriau paprasto vandens plauti užpakaliukui, tačiau kietas ir skystas muilas visada pravers švelnios odos uždegimo profilaktikai. 

20140414152204-16569.jpg

Termometras voniai NUK OCEAN
Saugus - skystis mattuoti temperatūrai - natūralus rapsų aliejus 
Praktiškas, suprantama matavimo skalė

Kaip nustatyti vandens temperatūrą?

Daugelis mamų naudoja termometrus, skirtus matuoti vandens temperatūrai, nes mūsų pojūčiai ne tokie tikslūs kaip termometro, o ir vaikutis jaučiasi komfortiškai tik esant tam tikrai vandens temperatūrai - artimai 37 laipsniams. O matuodami alkūne vandens temperatūrą mes negalim lyginti savo pojūčių su kūdikio. Mažylio oda labai jautri ir gali greitai nudegti.

"Pačios pirmosios maudynės labai svarbios, jeigu kalbame apie vandens temperatūrą, - primena gydytoja. -Nepasitikėkite vien alkūnės matavimo būdu, o naudokite termometrą". 

Bubchen - švelniausiai odai pasaulyje

20140410111227-48711.jpg