Naujagimių vystyti nerekomenduojama

Naujagimių vystyti nerekomenduojama

26. Aug 2014, 09:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Ankstesniais laikais naujagimius suvystydavo taip, kad matydavosi tik galvytė, jie negalėdavo pajudinti nei rankyčių, nei kojyčių. Bet šiuolaikiniai specialistai nepataria taikyti panašaus metodo.

„Mūsų močiutės vystydavo kūdikius ne kietai, tačiau taip, kad mažylis jaustųsi lyg lizdelyje, kad jaustųsi saugus, nes tais laikais nebuvo galimybės daug laiko praleisti su kūdikiu gimdymo namuose. Tačiau vėliau pradėjo kūdikius vystyti dar stipriau, mažyliai negalėjo net pajudėti“, - pasakojo kineziterapeutė Kristina Stalidzanė.

Šiais laikais kūdikių vystyti nerekomenduojama. "Mes už tai, kad mažyliai laisvai kvėpuotų ir laisvai judėtų, kad galėtų vystytis ir jausti savo rankytes, kojytes, mamos krūtį ir pan." - pasakojo specialistė. 

Tačiau kai kurie tėvai, nevystydami kūdikio dieną, tai daro naktį, kad jis geriau miegotų. Kineziterapeutė vietoj to siūlo pasielgti kitaip: norint, kad mažylis gerai miegotų naktį, padėkite aplink jį vystyklų arba marliukų, tada jis jausis daug saugiau, tačiau jo judesiai nebus suvaržyti.

Tiesa, pačius geriausius pojūčius kūdikiui suteikia mamos rankos. Jei turite galimybę kūdikį imti ant rankų kuo dažniau, taip ir darykite – pataria psichologai.

Jei mažylis itin neramus ir į jokį kitą nuraminimo būdą nereaguoja, nusiramina tik tada, jei jį susupate į vystyklą ar antklodę, tuomet galite taip elgtis, tačiau geriausia visgi, kad mama laikytų mažylį ant rankų, nes mamos artumas daug efektyvesnis - tai suteikia kūdikiui saugumo jausmą.

 Ar jūs vystote savo mažylius, kai norite nuraminti?

06. Sep 2014, 12:29

keista... skaiciau kita straipsni, kur kaip tik siulo vystyti ir tikrai jei sunkiai seksis migdyti vadovausiuos... http://www.troublesometots.com/5-reasons-to-swaddle-your-baby/