Olivija 2 mėnuo: pažintis su ištikima vaikų drauge - RUTINA

Olivija 2 mėnuo: pažintis su ištikima vaikų drauge - RUTINA

08. Jan 2015, 11:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Ką gi, rodos, atostogos baigiasi. Grįžtam į realią motinystę :D Pradėjo trumpėti dienos miegai, atsirado ir nuotaikos pokyčių - kai kuriomis dienomis vaikas kaip nesavas, irzlus, kitomis - pramiega valandų valandas. Diegliukai irgi vis dar "išlenda" naktimis, bet lengvai numalšinami vaistukais. 

Ir viskas dėl to, kad nėra nusistovėjusio ritmo. Dabar tik susigriebiau, kad iš naujagimio Olivija virto kūdikiu, o vis dar nėra tvarkos. O tvarka bus! Oi, kaip mūsų šeimoje ją mėgstam. Tvarka, taisyklės, ir, svarbiausia, RUTINA. 

Tad dviejų mėnesių proga ėmiau rutiną už pakarpos ir pristačiau "daboti" Olivijos. Nes jei ji žvali 23.30 val. kaltas, sakyčiau, ne kas kitas, o tik tėvų žioplumas. 

Kalbant be ironijos - pradėjau prižiūrėti laiką kiek ji miega dieną. Neleidžiu miegoti per ilgai, neleidžiu nemiegoti per dideliais tarpais. Miegus suskirsčiau į tris atkarpas, todėl dabar Olivija miega bent kas dvi valandos nuo pusvalandžio iki poros valandų. Dienos miegas ne ilgesnis nei keturios val. išvis sudėjus. Ir miegoti nakčiai keliauja septintą vakaro, tuomet dar užkremtą vienuoliktą ir pagal planą turi parpti iki septintos ryto. Na, planas dar vykdomas :) 

Rutina naudinga ne tik jai, bet ir man, nes tuomet galiu planuoti laiką, žinau kada tiksliai ji miegos, kada valgys, kada reikės keltis. Ir šiukštu nekankinu vaiko - jeigu akys limpa, degtukų ten neįstatau, nevirkdau ir panašiai, bet lengviems zirzimams nepasiduodu. Kol kas sekasi!

ŠVENTĖS

20150108070756-60419.jpg

Jų buvo tiek daug ir tiek ilgai, kad užteks prisiminimų metams. Kaip ir daugelio, Kūčios ir Kalėdos praėjo šeimyniškai, triukšmingai ir linksmai bekeliaujant maršrutu Vilnius-Kaunas-Vilnius. O Naujų metų proga Olivija pirmą kartą pasiliko pas senelius! 

Nusprendėme su vyru jog labai labai labai norime į ANTIES koncertą Kaune, tad Olivija liko 3,5 valandoms pas senelius. Palikau pienelio, buteliuką, kuriuo ji nė karto buvo nesinaudojus ir bėgau :D Žinojau, kad ekstra atveju grįšiu, arena nuo uošvijos visai netoli (viskas Kaune netoli). Ir ką - puikuma! Bobutė net apgailestavo, jog mažai pasidžiaugė, nes panelė pirmą valandėlę prasidairė į eglutės lemputes, o visą likusį laiką pramiegojo. Neprireikė nei pienuko, nei buteliuko. Užmigusi 2014-tais, Olivija atsibudo 2015-tais besibaigiant  fejerverkams. 

IŠVYKIMAS

Šventės praėjo, eglutę atidavėme eglučių šventėje, o dabar jau mintiju kokius daiktus krautis, kaip ruoštis kelionei. Po dviejų savaičių atia atia šaltoji Lietuva ir sveika vidutinio karštumo (+20 laipsnių) Tenerife. 

20150108070825-79967.jpg

Per šias savaites vaikai lanko visus neaplankytus gydytojus, gauna paskutinius skiepus, pasitikrina dantukus, neturintys paso (kaip Olivija) jį gauna, susirenka kuprinę žaislų ir dviems mėnesiams atsisveikina su darželiu. Visa šeima pasirūpino Europos sveikatos draudimo kortelėmis, todėl esant reikalui - neprapulsime. Spėju, jog tame švedų pensininkų rojuje medicina tikrai kokybiška :D 

Kelionė laukia ilga, nes skrisime per Barseloną - 9 ryto būsime jau Ispanijoje ir tik 21 val. išskrisime į salą. O ten dar reikia susirasti nuomotą automobilį ir nuvažiuoti į miestelį, kur gyvensime. 

Sudėtingiausia šioje kelionėje buvo rasti laikinus namus. Juokiuosi, kad kiekvienas apartamentas Tenerifėje turi baseiną. Skirtumas tik šildomą ar ne. Bet tik 2 iš 10 turi internetą, o kokybišką ryšį išvis tik pavieniai. Man pažadėjo tikrai gerą ryšį, o kaip bus - žino tik pažadukai ispanai :D 

Kitą kartą savo bloge sveikinsiuosi ošiant šalia vandenynui!

Iki!

Už nuotraukas dėkinga Kristinai Aleksynaitei "AK by Kristina Aleksynaitė"

11. Jan 2015, 22:21

Nuotraukos nerealios !!!
O dėl rutinos, manau tikslinga ją įvest.Mum natūraliai susidėliojo, aišku pakoregavo diegliukai, sirgimai ir pan.bet, kai sveikas miegas ir kita jau gana reguliaru ir patogu.
Laaaabai lauksiu įspūdžių iš kelionės ! 😀 sėkmės dideliausios 😀 !

Manau, galima išskirti du auginimo metodus - tai šioje nuorodoje esanti prieraišioji tėvystė ir Gina Ford (ir ne tik jos) griežtos dienotvarkės metodas. Na, dar keturių valandų ciklas. Ir kiekvienas metodo šalininkas sugalvoja argumentų, kodėl kitas metodas yra blogas 😃
Man geriau, kai yra aiški rutina, o maitinimo "kada papuola" aš išvis nesuprantu asmeniškai, bet... kaip viskas motinystėje - KIEKVIENA RENKASI KAIP NORI ir visi metodai yra geri, jei jie geri mamai.

Justina21 - gerai pridūrėte dėl specialistų pagalbos. Jos reikia jums, bet ne vaikučiui 😃 O kodėl ji neina miegot iki vidurnakčio? Nes jau taip įprato ir kuo didesnis vaikutis, tuo sunkiau tą įprotį pakeisti, o juos formuojame būtent mes, o ne vaikai. Aš nesu specialistė, todėl patarimus dalinti bijau, bet tikrai manau kad yra išeitis.

09. Jan 2015, 12:53

diena miega 50 min ir tik viena karta....jau ne karta bandziau ivesti rutina.....reikia turbut specialistu pagalbos man...

09. Jan 2015, 12:51

Mhm, mano mazei jau 7 men o ji be 24 nemiega, o ir siaip miegal labai mazai, as nezinau kaip tai pakeisti..

08. Jan 2015, 22:54

Rutina gerai tureti auginant vaikeli. Net nusijuokiau sau Gina Ford neteko girdeti paziurejus auginimo grafikus man tas atėjo automatiskai išjaučiant-įsiklausant i vaikelio poreikius. Šaunuoliai su rutina daug lengviau planuotis.

Gina Ford "Sveiko kūdikio dienotvarkė" - ten rašo ką daryt 😀 Aš tai tiesiog dienos miegus sureguliavau, vakare eina anksčiau gulti, sočiau pavalgo (vienu ypu valgo iš abiejų krūtų), pirmosiomis naktimis atsibudus nesiūliau iškart valgyt, nusiramino lovytėje ir rodos apmažėjo atsibudimų. Dar knygoje siūlo net ir vandens buteliuką pasiūlyti, nors man nesinori nieko siūlyt. Aišku, dar negaliu girt dienos be vakaro 😀

motinysteveza motinysteveza 08. Jan 2015, 20:39

"Nes jau buvo momentas, kai kėlėsi kas kelios valandos naktį valgyti. " - o ką reikia daryt, kad nesikeltų?

Suprantama! Tikrai nenorėjau pasakyti, kad dienotvarkė tam tikru režimu yra kažkaip blogai -- tiesiog aš pati taip nesugebėčiau... Bet tai mano bėda! 😀

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 08. Jan 2015, 19:30

Aš pati tą metodiką taikau irgi neseniai, bet jau priprato užmigti septintą vakaro, atsikelt po dešimtos, pavalgyt ir toliau miegot iki septyntos ryto pavalgant tik kartą. Nes jau buvo momentas, kai kėlėsi kas kelios valandos naktį valgyti.
Dieną vis dar kovoju su tuo, jog Olivija nori miegoti daugiau nei priklauso ir ją sunkiau pažadinti nei užmigdyti. Nors pati suprantu, per ilgai miegos dieną, neužmigs naktį. Logiška.
Dėl pačios metodikos, radau angliškai labai gražius grafikus - siūlyčiau nusipiešti juos pačiai arba pasinaudoti šitais http://conversationswithanewmum.com/2013/12/05/gina-ford-based-routines-for-babys-first-3-months/ Tai labai palengvina visą planavimą.

Liucyte - manau kiekvienas augina vaikus kaip jam paprasčiau, o mums paprasčiausia taip racionaliai 😃 Mūsų šeimoje toks tempas, kad jei nebūtų tvarkos, nieko nespėtume.

Mutter - ir man tas laikas kosminiu greičiu eina 😃

08. Jan 2015, 17:46

Na kaip greitai tas laikas bėga, jau 2 mėn!!! 😀
Saugios kelionės! Lauksim įspūdžių 😀

Liucyte Liucyte 08. Jan 2015, 14:59

Nuotraukos išties gražios!
Oho, tikri "racionaliosios tėvystės" metodai! Man Giną Ford pakako pavartyti -- realiai vargiai ją pritaikyčiau... 😀
Sėkmingo skrydžio!

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 08. Jan 2015, 14:44

Gretul - taip, pagrindas pagal Gina Ford 😃 Gal išbandėte?
Dikuza - mes savo auklėjimo metodus su vyru vadinam "žiauriąja tėvyste" 😃 pas mus vaikai be leidimo šaldytuvo negali atsidaryt 😛

Vinga, Deimante - ačiū ačiū, iš kelionės bus atskiras blogas 😃

08. Jan 2015, 12:47

Oi kaip baltai pavydžiu jums būsimos šilumos....mmm...
Nuotraukos - NUOSTABIOS!!
Olivija - šaunuolė, pasiduoda mamos "dresūrai" 😃

Gero skrydžio! Labai lauksim reportažų! Laikom sukryžiavę pirštukus, kad internetas geras būtų 😀

08. Jan 2015, 12:45

foto žavingos😍 mamukas pasirodo esi griežta 😀 aš manau, kad dar Olivija per maža dienotvarkei ir ritmui kokių trijų mėn gal gal ir verta pradėt, nu bet jei mama laiminga- laimingi ir vaikai😉 lauksim žinių iš šiltų kraštų