Olivijos 3-4 mėnesiai - viens, ir užaugo

Olivijos 3-4 mėnesiai - viens, ir užaugo

04. Mar 2015, 12:20 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Pernai, tokiu laiku sužinojau, jog laukiuosi. Apsisuko metai ir štai rankose jau guvi, viskuo besidominti, besišypsanti ir laimingą gyvenimą pradedanti Olivija. 

Pasiekimai

Nesu iš tų mamų, kurios viską fiksuoja ir paskui aplinkinius apkrauna pasakojimais, kurią dieną, valandą ar minutę vaikas pažiūrėjo į kairę, kada pirmą kartą atkreipė dėmesį į žaisliuką ar padarė kitos spalvos kakutį. Vaikai auga ir aš tuo labiausiai džiaugiuosi. 

Tiesiog Olivija buvo mažytė mažytė kruopelė, tokia vangi aplinkiniam pasauliui ir rodos vieną dieną op, ir ji jau aktyvus to pasaulio dalyvis. 

Nenorėjo gulėti ant pilvo (o labai ir neguldžiau, nes iškart nosimi “tarkavo” patiesalus), praėjusią savaitę paguldau - o ji alkūnėmis pasirėmusi laiminga dairosi. Dabar gulėjimas ant pilvo vienas mėgstamiausių užsiėmimų. 

Kiek esu susidūrusi su vaikais (konkrečiai su trimis savais ir kokia dešimčia draugių) - visi yra dieviški rytais. Šypsosi, guguoja ir džiaugiasi pasitikdami naują dieną. Olivija ne išimtis, o labiausiai jai tai patinka daryti, kai šalia yra seserys. Jau dabar matosi, jog šios yra jos “dievai” į kuriuos galima žiūrėti neatitraukiant akių, klausytis nekrutant ir nuolat jiems šypsotis. Su mano priežiūra Smiltė sesę ir panešioja, ir palaiko ant kelių, ir nuo sauskelnių iki viso pilno komplekto drabužėlių aprengia. Eleonora smarkesnė, tai sesę pribėgdama patąso, paniauja ir kitaip pakutina. 

20150304095420-46569.jpg

Ispanams mes esam “gražus vaizdelis”. Kadangi Olivijos geltonas vežimas ir drabužėliai yra maskuojamų spalvų, jie visad teiraujasi jos lyties ir kai sužino, jog čia trys “ninas” (mergaitės) - alpėja sakydami “complimento complimento”. Visad paglostys, pakalbins, bet taip neįkyriai, kaip musulmoniškose šalyse prie vaikų lendama. 

Nešioklės

Kadangi mes nuolatiniame judėjime, tai svarbu tinkamos priemonės tam. Esu absoliuti nešioklių fanatikė, o kadangi mano nugara yra problematiška - atidžiai jas renkuosi. 

Labai mėgstu “Ergo baby” nešioklę (panašaus principo yra “Manduca”) - vaiko svoris tenka ne mano pečiams, o klubams, o Olivija nešioklėje ne pakabinta ant klynuko, o sėdi lyg praskėstas varliukas.  Iki keturių mėnesių rekomenduojamas specialus kūdikių įdėkliukas (kurį ir naudojame), vėliau vaikutį galima nešioti ant nugaros. Ši nešioklė jau “tarnauja” nuo Smiltės, o prireikus net ir dabar panešame nelygioje kovoje su pietų miegu kritusią Eleonorą, nes galima nešioti vaikus iki 20 kilogramų. 

Tik yra vienas “bet” - šioje nešioklėje vaikutis žiūri į mamą, o tai visai neįdomu beveik keturių mėnesių Olivijai. Dabar juk pasaulio pažinimo metas ir ji tokioje nešioklėje iškart užmiega. O kai vaikas miega, geriau jis miegotų lovoje ar vežime, kam man tampytis? Todėl paprašiau atvežti tradicinę “Babybjorn” nešioklę, kur vaikutis žiūri į išorę. Aišku, patogumo prasme mano nugara tikrai kenčia, bet mažylei daaaaaaug įdomiau - nušvito pasaulis naujomis spalvomis, kurias ji sutinka mataruodama kojytėmis rankytėmis ir taip reikšdama savo susižavėjimą. Taigi, naudojamės pakaitomis dvejomis nešioklėmis - kur toliau ir su miegeliu, tuomet pirmoji, o kai einame pasivaikščioti ir pasidairyti - antroji.

Režimas

Aha, turėjome tokį :))) Režimas yra tobulas reikalas, tik... tiems, kurie nekeliauja, neatostogauja ir neserga. Gina Ford patarimai puikiai veikė iki atskrendant į tenerifę. Kelionė, laiko juostų pasikeitimas (čia yra dviem valandom mažiau nei Lietuvoje), įspūdžiai ir galų gale ligos išbalandavo bet kokį režimą. Pirma, sunku buvo priprasti prie tų pasikeitusių valandų. Pagal jas, Olivija turėtų eiti miegoti apie šeštą vietos laiku. Čia dar saulė tokiu metu šviečia! Vėliau ji susirgo (slogavo ir kosėjo), todėl prie krūties dėjau dažniau, miegojo ji prasčiau. Na, o trečia - mes gyvename atostogų režimų. Atsikeliame, kuičiamės, tada keliaujame į pliažą, vietinį kitame miestelyje esantį turgų, pasivaikščioti ar baseinų kompleksą. Olivija vežimėlyje miega trumpai, todėl vietoje vieno ilgo popietinio miego, ji “nulūžta” tris kartus po trumpiau. Tai iš režimo liko rytinis pirmas miegas pora valandų po atsikėlimo ir pakankamai ankstyvas (pagal vietinį laiką) miegas nakčiai. Lovoje stengiuosi, kad ji būtų aštuntą ir keliasi 7-8 ryte. 

Grįšime į Lietuvą, tada bandysime prisišaukti tą pabėgusį režimą atgal, o dabar - gaudom saulę ir tobulą orą ant juodo smėlio.

20150304095618-11008.jpg

04. Mar 2015, 23:03

Jei pirmą katą būčiau atsivertus MK ir paskaičius šį blogą, tai galvočiau, kad nieko nėra lengviau kaip auginti trijulę: mes čia truputį atostogaujam, sesės prižiūri mažąją, na kartais ir aš, didžiausias rūpestis nešioklės, o šiaip pažiūrėkit į mane - aš visa laiminga! 😃 Ačiū už optimizmo dozę! 😀

pypse pypse 04. Mar 2015, 22:38

Fainai. Atostogos, šiluma. kaip kitaip.
bet man tuo ir patinka mūsų šalelė, kad visokio klimato turim 😀 ir tos vasaros pasiilgt smagu:p ir po pusnis palakstyt kaip šiandien man visai nieko.

tad aš ne pavydžiu, tik domiuosi ir smalsauju😀
Dėl rėšimo tai man patinka atostogų rėžimas ir namuose būnant, todėl jo ir nėra. jei leidžia aplinkybės ilgas miegas, jei ne keli trumpesni, man net lengviau be jo... nes kitaip jokio spontaniškumo negali leist...

kada grįžtat?

Krisliukas Krisliukas 04. Mar 2015, 18:52

žiauriai graži paskutinė nuotrauka 😀
o kur visos trys sesės kartu - tai nereali akimirka

norėčiau pasivoliot ant to juodo smėlio,fainai 😀

Liucyte Liucyte 04. Mar 2015, 18:12

Pavydu Jums: ir saulės, ir to juodo smėlio, ir optimizmo... 😀
O Olivija jau labai didutė atrodo! 😀

lina_baj lina_baj 04. Mar 2015, 15:02

Mano Urtė tokio pačio amžiaus, skaitau ir daug ką galiu pritaikyti sau - šįkart visai nieko neužsirašiau, ką kada padarė pirmą kartą, į vyresnįjį brolį irgi žiūri kaip į dievuką ir daugiau tuo metu jai nieko nereikia 😀 Tik rėžimo pas mus jokio, reikės gal ir man paskaitinėti apie tą režimą... Šaunūs įspūdžiai!

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 04. Mar 2015, 14:25

LAIMINGA MAMYTE - ačiū už palinkėjimus. Dažus įsigijo čia - tokie kaip pudra, keistas reikalas. O šiaip yra nuplaunami dažai (purškiami būna prie karnavalo reikmenų) tai tikrai drąsiai kartą kita galima nudažyti.
DIKUZA - jep, aš greit galėsiu kursus vesti apie atsipalaidavimą. prie smėlio taip pripratau, kad geltonas man keistai atrodo
DIVA - dieną kokie 24... ir visad saulė 😃
DIVKA - saulė nusileidžia 19 ir labai greitai sutemsta, 20 val. jau tamsu visai. Vitamino D papildomai net ir nebeduodu..
WEGA - ačiū ačiū 😀 Kitais metais prašom prisijungti!
VINGA - joms jau dabar prasideda "tūsas", nors Smiltė labai laukia kada sesė bus tokia kaip vidurinė sesė 😃

04. Mar 2015, 14:03

Titulinėj foto Olivijos šypsena nereali 😃
Labai pritariu tau dėl tų "pirmųjų kartų", aš irgi kažkaip jų nefiksuoju, kartais net nepatogu kažkaip pasidaro kai paskaitai kitų mamų straipsnius "kada pirmą kart tūptelėjo, kada stryktelėjo"..
Nesistebiu, kad pametėt režimą. Kelionėse įtariu kitaip ir nebūna.
Mergytės tavo nerealios, įsivaizduoju kaip joms bus smagu kai užaugs.. 😀

04. Mar 2015, 13:58

O man dar kilo klausimas, kaip ten tie vyriausios sesės plaukai padažyti? 😀 Mano Vanesa kažkada norėjo žalių ar mėlynų plaukų, bet mama išgyrė jis auksines ilgas kasas, tai tada aprimo. 😀

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 04. Mar 2015, 13:37

Jo jo mieloji, nenervink 😀 pradėjo Vilniuje šlapiai snigti 😀 bet vieną dieną ir pas mus ateis pavasaris 🤣 Pasiilgau jau jūsų 😀 Superinei atrodai įrudusi, o apie gražuoles paneles tiesiog be žodžių 😀

04. Mar 2015, 13:32

Pavydu vien dėl apsirengimo. O Lietuvoje dar vis rengiame 10 sluoksnių. Vargina, ypač rengiant mazgius į kiemą. Kokia dabar ten oro temperatūra? Kada pradeda temti?
Tikrai, atrodote tokia laiminga, atsipalaidavusi...Matyt, daug ką reiškia saulė, šiltas oras, šviesios dienos. Vitamino D parsivešit ateinančiam rudeniui😀

04. Mar 2015, 13:23

ne veltui sesės, visos tokios panašios, tik mažajai dar plaukučių trūksta 😀
tavo motinystė Goda kvepia tokiu lengvumu, optimistiškumu ir laime. Jokio streso ar nerimo👍 man reiktų daug ko pasimokyti 😉
ps. nu tas smėlis tai man baisus 😃

04. Mar 2015, 12:36

Ir fotografijos, ir tekstas man spinduliuoja laime, ramybe, pilnatve. Tikiu, kad būna visko ir lengvesnių dienų, ir sunkesnių, bet augate labai gražiai. Būkite tik visi sveiki! 😀