Pediatrė: "Sverti kūdikio kasdien tikrai nereikia"

03. Oct 2017, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Supermažyliui Motiejui dabar 5 savaitės ir jis pirmą kartą po gimimo atvyksta pas gydytoją į Baltijos Amerikos klinikas.

Pirmiausia gydytoja pamatuoja mažylio svorį - 5 kg 470 g (gimimo svoris 3,668 kg). Super mažylio mama Goda neslepia džiaugsmo: "Motiejus turbūt priaugo maksimumą. Tai mano pasididžiavimo objektas. Jeigu manęs kas klausia, sakau, kad priaugo du kilogramus".

20171002155947-87236.jpg

"Baltijos ir Amerikos klinikos pediatrė Kristina Vaitkūnienė" primena, kad kūdikio pirmo mėnesio svorio skirtumą reikia skaičiuoti nuo gimimo svorio, o ne nuo to, kokio svorio palikote ligoninę po gimdymo.

Na ir koks gi Motiejuko ūgis? 60 cm - taigi, nuo gimimo paūgėjo lygiai 3 centimetrus. Neblogai! Vyrukas pagal berniukų augimo diagramą yra aukštas ir tvirtas. 

Kaip auga kūdikis, stebėti reikėtų kartą per mėnesį apsilankant pas jus prižiūrintį gydytoją. Jeigu vaikutis gimė išnešiotas, svertis kasdien, anot medikų, tikrai nėra reikalo.

"Reikia tiesiog sekti, kad sauskelnės būtų pilnos, kad vaikutis ir pasišlapintų, ir kakučio padarytų. Kad vaikas būtų žvalus, valgytų aktyviai, žįstų krūtį - tada nėra būtinumo svertis kasdien", - patikino pediatrė.

20171002160614-33596.jpg

Normalu, jeigu iki pusės metų kūdikėlio svoris nuo gimimo padvigubėja, o iki metų – patrigubėja. Į aukštį pirmą pusmetį paprastai kūdikiai paauga apie 2 centimetrus per mėnesį, vėliau gali augti lėčiau.

Atminkite, kad jūsų mažylį prižiūrinčio gydytojo galite klausti visko. Skambutis jam tikrai daug geriau, nei valanda internete klaidžiojant nuomonių jūroje.

Sėkmės.