Pirmieji dantukai: ko tikėtis ir kaip padėti kūdikiui?

Pirmieji dantukai: ko tikėtis ir kaip padėti kūdikiui?

24. Jul 2020, 13:15 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Gimus kūdikiui visas tėvų gyvenimas ima suktis aplink šį mažą stebuklą. Kiekvienas naujas mažylio įgūdis teikia begalinį džiaugsmą. Pirmasis verksmas, pasivaikščiojimai, vandens procedūros, pirmieji žingsniai ir kt. - be galo jaudinantys ir svarbūs šeimos gyvenime.

Pirmieji dantukai - ne mažiau svarbus etapas tiek kūdikiui, tiek tėveliams. Dažnai šis laikotarpis mums, tėvams, yra iššūkis - mažyliui skauda, ​​jis nesupranta, kas vyksta, tampa irzlus.

Tėvus neramina įvairūs klausimai, kaip greitai ir efektyviai padėti savo vaikučiui.

Kokie simptomai leidžia suprasti, kad jau kalasi dantukai?

  • Gausus seilėtekis

Tai yra gana tikslus neišvengiamo dantų dygimo ženklas. Tuo pačiu metu seilės gali patekti į kvėpavimo takus ir sukelti kosulį. Nuolat drėgna oda aplink burną yra sudirgusi.

  • Dantenų paraudimas ir patinimas

Dantenos paburksta ir pasidaro raudonos. Dėl nuolatinio niežėjimo kūdikis pradeda dėti visus daiktus į burnytę.

  • Varvanti nosis

Gleivės teka gerkle. Ypač mažyliui sunku, kai dygsta viršutiniai dantys. Nosies užgulimas gali apsunkinti žindymą.

  • Padidėjęs dirglumas ir ašarojimas

Kūdikis dažnai verkia, dejuoja, ypač miego metu. Dažni pabudimai sutrikdo ne tik vaiko, bet ir tėvų miegą.

  • Karščiavimas ir virškinimo sutrikimas

Gali pakilti temperatūra iki 37,5°C ir prasidėti viduriavimas. Esant aukštesnei temperatūrai, dažnam viduriavimui ar vėmimui, turėtumėte pasikonsultuoti su specialistu, nes yra virusinės infekcijos tikimybė.

Kaip padėti kūdikiui dygstant dantukams? Ką naudoti?

  • Dantenų masažas

Paimkite marlės tamponą, sudrėkinkite jį vandeniu ir švelniais judesiais masažuokite kūdikio dantenas. Taip pat galite naudoti silikoninį šepetėlį. Tuo pačiu metu palengvinamas dantenų skausmas ir atliekamos higienos procedūros.

  • Dantų geliai

Vaistinėse parduodami įvairūs geliai, palengvinantys dantų dygimą, tačiau iš tikrųjų yra vienas analgezinis komponentas - lidokainas (ar kiti anestetikai). Lidokainas yra stiprus vietinis anestetikas, įtraukiamas į daugumą dantų gelių. Viršijus rekomenduojamas dozes, gali pasireikšti labai rimtas šalutinis poveikis - kvėpavimo sutrikimai, kraujospūdžio sumažėjimas, traukuliai. Taip pat nustatomos alerginės reakcijos į lidokainą. Nuo 2006 m. FDA (Jungtinių Valstijų maisto ir vaistų administracija) nerekomenduoja naudoti purškalų ir gelių, kurių pagrindinės sudėtinės dalys yra lidokainas, benzokainas ir kiti anestetikai - kaip priemonės, palengvinančios dantų dygimą vaikams.

Pasirinkite gelius be analgetikų ir anestetikų. Puikus pasirinkimas būtų „Dentinale® natura“ dantų gelis. Pagrindiniai jo komponentai yra natūralūs ekstraktai: alavijo sultys, ramunėlės ir bosvelija, turintys priešuždegiminį žaizdų gijimą ir antiseptinį poveikį. BE lidokaino, cukraus ir parabenų.

Ar žinojote, kad Boswellia yra natūralus priešuždegiminis vaistas? Jei ne, atsiminkite, kad būtent šis „Dentinale® natura“ komponentas veiksmingai blokuoja skausmą.

Jei reikia, gelį galite naudoti 3–5 kartus per dieną, jis yra nekenksmingas prarijus ir malonaus skonio. Jį gamina gerai žinoma farmacijos įmonė „Montefarmaco OTC SpA“ (Italija). Apsupkite kūdikį meile ir rūpesčiu - tuomet šis svarbus, bet sunkus laikotarpis praeis daug lengviau!

Daugiau informacijos galite rasti ČIA: https://www.instagram.com/kudikiu_vaistinele/

Dentinale Natura reikalingus produktus galite įsigyti ČIA: https://pigu.lt/lt/grozis-ir-mada/kosmetika/kosmetika-vaikams-mamoms/gelis-dantenoms-dentinale-natura-vaikams-20-ml

Elvyra Vasilevskaja Elvyra Vasilevskaja 01. Mar 2021, 20:37

Vargom su dantukų dygimu, kol neišbandėme Dentinale ! Ačiū Kūdikių vaistinėlei už šį gelį.

Dentinale mums labai gerai padėdavo. Patepu juo dantenas ir matau kaip pradeda mažėti skausmas. Mažylio nuotaika pagerėja ir matosi, kad jo nebevargina skausmas.

Simonadub Simonadub 07. Aug 2020, 16:30

Labai aktuali tema , mums 4menesiai ir džiaugiuosi čia radus toki straipsnį Aciu