Pirmieji draugai iš daržo: bulvė, morka ir obuoliukas

Pirmieji draugai iš daržo: bulvė, morka ir obuoliukas

24. Sep 2017, 18:44 DžiaugsmoPieva DžiaugsmoPieva

Sveikos, mamytės!

Šian lygiai savaitė kaip savo mažąjį Dominyką (5,5 mėn.) primaitinu tyrelėmis. Pradėjome nuo bulvės, po to perėjome prie bulvių-morkų košytės.

KADA? Daržovių košę visada valgome apie 11 valandą, po pirmojo miegelio, kol mažylis ramus ir nėra per daug išalkęs.

KIEKIS. Ne visada suvalgo visą dubenėlį (apie 100ml), bet valgo pakankamai noriai, ypatingai su tyrelę morkomis. Pagal rekomendacijas, duodama naują daržovę pradedu nuo poros šaukštelių, vis didindama kiekį palaipsniui.

IŠŠŪKIS. Kas kartą iššūkiu tampa kuo mažiau išsitepti ir spėti paruošti košę, kol mažyliui nepabodo laukti.

PIRMAS KARTAS. Šiandien vakare pirmą kartą davėme paragauti obuolių tyrelės, kurią ruošiau iš apvirto obuoliuko, užaugusio ant prosenelės kieme augančios obels. Kokia laimė visiems, kai visi bent dalele prisideda prie tų pirmųjų kartų!

VIETA. Šią savaitę maitinome gultuke, bet jau pastebim, kad mažyliui darosi nepatogu valgyti ir iš viso jame sėdėti pusiau gulsčiai. Taigi pradėsime maitinti specialioje kėdutėje, kuri jau laukia mažylio apie mėnesį. Nugarytė mūsų mažylio jau stiprėjo, tad nekantraujame ją išbandyti.

ATEINANTI SAVAITĖ. Kitą savaitę bandysim susidraugauti su cukinija, brokoliu, žiediniu kopūstu, kriauše. Nustebino tai, kad gydytoja rekomendavo maitinti ne vienos daržovės tyrelėmis, o vis pamaišyti tarpusavyje, kad mažylis nuo skonio neatprastų.

Štai tokie mūsų pirmosios savaitės įspūdžiai, sėkmės visoms, kurios dabar tame pačiame etape!

Iki malonaus!