Pirmos atostogos užsienyje su kūdikiu: kaip pasiruošti?

Pirmos atostogos užsienyje su kūdikiu: kaip pasiruošti?

07. May 11:23 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Natūralu, kad vaiko gimimas kardinaliai pakeičia gyvenimą. Kartais tenka atsisakyti tam tikrų pomėgių, pakeisti miego režimą ar net atostogų pobūdį. Dažnai nauji tėveliai vengia kelionių su kūdikiu, tačiau tinkamai pasiruošus, galima pasimėgauti šeimos kelione.

Svarstote apie pirmą kelionę su kūdikiu? Žemiau rasite naudingas įžvalgas, kodėl verta ir kada geriausia keliauti bei naudingus patarimus, kaip tinkamai pasiruošti.

Kada geriausia ir kur vykti atostogų su kūdikiu?

Kadangi pirmaisiais keliais gyvenimo mėnesiais mažylis prisitaiko prie aplinkos, specialistai rekomenduoja į keliones leisti tada, kai mažyliui sukanka bent 3 mėnesiai. Per tiek laiko nusistovi tam tikra dienotvarkė, kūdikis geriau ir ilgiau miega, todėl tėveliai turi daugiau laisvų valandų įvairiems pomėgiams.

Visiškai natūralu, kad laipiojimą kalnais ar plaukiojimą srauniomis upėmis teks iškeisti į ramų poilsį. Šiuo atveju, poilsinės kelionės šeimai – idealus pasirinkimas. Galite rinktis įvairias kryptis, pavyzdžiui, Turkiją, Egiptą, Tunisą. Renkantis kelionių pasiūlymą, svarbiausia įvertinti šalyje vyraujančius orus. Bene geriausia keliauti su kūdikiu, kai pasirinktoje šalyje vyrauja šiltas ir malonus oras, pavyzdžiui, vykti į Turkiją rekomenduojama balandžio-gegužės arba rugsėjo-spalio mėnesiais. Tad prieš įsigydami kelionės pasiūlymą, pasidomėkite, kokie orai vyrauja skirtingose šalyse.

Kaip tinkamai pasiruošti?

Pirma kelionė su kūdikiu neįvyks be jo asmens dokumento, todėl iš anksto tuo pasirūpinkite. Jeigu vaikui sunku dar išlaikyti galvą, galite nuotraukas padaryti namuose. Tereikia paguldyti kūdikį ant baltos paklodės ar kito lygaus balto paviršiaus. Fotografuodami atminkite, kad kūdikio galva turi būti tiesi, o akys – atmerktos.

Į lagaminą įsidėkite drabužių, žaisliukų, sauskelnių, pieno mišinukų, sausų ir drėgnų servetėlių, priemonių nuo saulės spindulių, dezinfekavimo skysčio ir pan. Taip pat nepamirškite įsidėti vaistinių preparatų nuo skausmo, temperatūros ir termometro šiai matuoti. Svarbu priminti, kad kūdikiui iki 6 mėnesių negalima būti tiesioginiuose saulės spinduliuose. Dėl to į kelioninį krepšį įdėkite drabužių kūdikiui ilgomis rankovėmis ir kepures su snapeliu.

Taigi, tinkamai pasiruošę ir pasirinkę palankią kelionės kryptį, galėsite kurti pirmuosius šeimos atostogų prisiminimus, kurie išliks visam gyvenimui. Sudėkite į lagaminą būtiniausius daiktus, pasirūpinkite kūdikio asmens dokumentu ir su nekantrumu laukite atostogų. Be to, kūdikis, iki 1–2 metų, keliauja nemokamai, todėl tai dar viena priežastis, kodėl verta keliauti su mažylių. Žinoma, dėl tikslesnės informacijos, geriausia tiesiogiai susisiekti su patikima kelionių agentūra.