PRIMAITINIMAS. Atsigauname po viruso

PRIMAITINIMAS. Atsigauname po viruso

21. Nov 2017, 10:42 DžiaugsmoPieva DžiaugsmoPieva

Sveikos, mamytės!

Mums su 7 mėnesių Dominyku, praėjusi savaitė pilna iššūkių. Planavome pradėti primaitinimą mėsyte, tačiau įvairūs negalavimai užkirto kelią naujų produktų įvedimui, tad praėjusią savaitę dar apsistojome ties patikrintais ir mėgiamais maisto produktais.

3 KARTAI PER DIENĄ. Mano mažylis noriai valgo po pilną porciją tris kartus dienoj. Girdėjusi dviprasmiškų nuomonių apie tokio amžiaus kūdikių primaitinimą, vieni sako, kad trys kartai yra per daug kūdikiui, kuriam svoris auga gerai, o kiti siūlo kuo greičiau įvesti tris valgymus ir pratinti prie tokio rėžimo. Mano Dominykas yra tikrai tvirtas vyrukas, sveria 10,4kg ir yra 76cm ūgio. Nuo pat pirmų mėnesių, kai tik pienuku maitinau, jis pateko į tarpą tų kūdikių, kurie yra nestandartinio ūgio ir svorio, tad esu visiškai rami, duodama savo mažyliui grūdines košes du kartus dienoj ir tikrai nemanau, kad tai skatina nutukimą. Dominykas yra be galo judrus, ropoja po visus namus, vos spėju gaudyti, o pats pirmą kartą atsistojo 6,5mėn. Esame be galo patenkinti sūnelio pasiekimais ir košytės tik dar greičiau padeda atgauti jėgas ir gauti reikiamų medžiagų.

MUS UŽPUOLĘS VIRUSAS. Viduryje savaitės vakarienei pabandžiau išvirti mažyliui grikių ir sumalti glotnią košytę, pasigailėjau, kad tą košytę pirmą kartą daviau vakare, nes gydytoja buvo sakiusi naujus produktus duoti ne vėliau 17 valandos. Naktį mažylis vėmė ir viduriavo tris dienas. Iš pradžių maniau, kad būtent nuo košės taip sureagavo, bet kai visi šeimos nariai (net 7!) užsikrėtė tuo pačiu virusu, neliko abejonių, kad ne košytė buvo kalta. Tad praėjusi savaitė buvo skirta atsigavimui nuo praūžusio viruso. Mažyliui ruošiau košytes su vidurius kietinančiais produktais, ryžiais, morkomis ir pan.

MĖSYTĖ PARUOŠTA. Šiandien pietums pagaliau duosiu paragauti mėsytės. Pradėsime nuo triušienos labai mažo kiekio ir pamažu didinsime savaitės eigoje. Dominykas nėra linkęs nepriimti kažkokių maisto produktų, o ir aš pati beveik niekam nesu alergiška, tad labai tikiuosi, kad mėsytę sklandžiai įvesime į mažylio mitybos racioną. Žinau, kad rekomenduojama mėsą ruošti šviežią, tačiau mūsų atveju gavosi, kad visą mėsytę užšaldžiau mažais gabaliukais, nes kol mažylis negalavo, nenorėjau duoti naujų produktų.

IŠŠŪKIAI. Vienas iš mūsų iššūkių yra primaitinimas ne namuose. Kai Dominykas nesėdi savo maitinimo kėdutėje, yra be galo sunku jį priversti sėdėti ramiai ir valgyti košytę. Stengiamės sudominti žaisliukais ar dainelėmis, bet galiausiai vis tiek pasprunka užsiimti savais reikalais, nes stotis ir visur kabintis, dabar yra svarbiausias jam užsiėmimas:) Tad paskutinį kartą, kai lankėme mylimą močiutę, maitinau automobilio kėdutėje, po nugaryte padėjus meškiuką, kad būtų stačiau, ir prisegiau saugos diržu, kad nepabėgtų. Sėdėjo ramiai ir suvalgė visą košytę. Tai įrodymas, kad valgyti reikia visada prie stalo ir toje aplinkoje, kur priklauso ir yra įprasta, o ne kur mamytei dabar patogu. Valgymas tikrai yra ritualas, ir visa šeima privalo valgyti drauge prie stalo. Bet juk visokių situacijų būna, tad mokomės prisitaikyti:)

20171121104046-46326.jpg

Tiek naujienų šį kartą apie mūsų kelionę maisto produktų pažinimo keliu, o aš labai nuoširdžiai linkiu visiems būti ir likti sveikais!:)

Iki malonaus!

DžiaugsmoPieva DžiaugsmoPieva 22. Nov 2017, 10:51

Džiaugiuosi, kad patiko, kaip malonu sulaukti šiltų komentarų! 😉🌷

RenataŪselienė RenataŪselienė 21. Nov 2017, 20:02

Kaip smagu skaityti, šaunuolis vyrukas, kad puikiai valgo ir auga 🌷🌷🌷