Primaitinimas: daržovės

Primaitinimas: daržovės

19. Sep 2017, 22:46 Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis

Sveikos :)

Kaip ir minėjau šįkart rašau apie daržoves, o po jų lauks jau tiesioginiai įrašai apie vis naujus pasiekimus :)

Taigi....kai Tautei Liepai buvo beveik 6 mėnesiai ji be galo be krašto norėjo maisto nuo stalo - palaižyti ar kasniuką paragauti nebeužteko, tad nutarėme išvirti daržovienės. Beveik visos daržovės mūsų namuose yra iš savo daržo tad nebaisu ir vaikučiui duoti :)

Pirmiausia viriau bulvę. Vieną pačią, nieko daugiau nemaišiau. Pirmas ragavimas Tautelės nesužavėjo, netgi susikūkčiojo tad viskas vienu šaukšteliu ir baigėsi. Kitą dieną bulves išviriau itin minkštai ir daviau jai netrintą gabalėlį pagal BLW principą. Ir ką jūs sau manot - pati dantenom ir liežuviu tą bulvę trina ir kerta lyg seniai būtų tas bulves išmokus valgyti :D

Praėjus dar dienai, su bulve išviriau ir morką, dar po dviejų dienų pridėjau brokolį. Visas daržovienes ji pradėjo valgyti gan neblogai, kasdien vis daugiau suvalgydama.
Vėliau įvedžiau cukinijas, kalafiorus, burokėlius. Tiesa, burokėliai jai itin patiko, suvalgė visą košelę ir dar paprašė :D

20170919224130-44470.jpg

Na, o be daržovių ji kasdien paragauja ir vaisių - obuolį, bananą, šilauogių ir pan. 

Beje, BLW  metodo nepamečiau ir bene kas antrą dieną leidžiu jai pačiai kramtyti, pačiai maistą dėtis į burną, o jai tai kasdien sekasi vis geriau. Tik žinoma ją akylai stebiu, nors nieko rimto, jokio springimo dar nebuvo. Juk daržovės itin minkštos :)

20170919224256-61749.jpg

20170919224202-87408.jpg

Apie pačias daržovienes:

Daržovienes dažniausiai verdu bulvių pagrindu ir įvedu kokią vieną ar dvi papildomas daržoves. Pastebėjau, kad vien brokoliai ar vien cukinijos jai ne tiek skanu, tad derinu kelis skonius į vieną.

Košeles trinu dvejopai - kaip glotnią tyrelę arba  tyrelę su mažais gabalėliais. Kodėl? Pasimokiau iš pirmo karto :D Jaunius pradžioj valgydavo tik glotnias tyreles tad kūkčiodavo radęs gabalėlį bulvės bulvių tyrėje ir pan. Jis labai sunkiai išmoko kramtyti ir priimti kietą maistą. Tad dabar viską darau kitaip. Nors kai pagalvoji juk kitiems vaikams ir po tyrių nekyla problemų, tokių vaikų daug. Bet aš pagalvojau, o jei jie vienodi tuo klausimu? Tad pabandžiau apsidrausti :)

Na ir mano derinamas BLW metodas. Duodama daržoves jas verdu ilgai ir labai minkštai, atvėsusias supjaustau į ranką telpančiais gabalėliais ir paduodu jai iš lėkštelės :)

Tai tiek apie daržoves, kitas įrašas jau apie kitus dalykus :)

Iki, Skaistė-Raudonas balionėlis

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 20. Sep 2017, 13:19 Egelė

Už 4 dienų bus 7 mėnesiai 😀

Egelė Egelė 20. Sep 2017, 12:05

kokio amžiaus dabar Jūsų mažylė?