Primaitinimas: Koks vanduo tinka kūdikių maisto gaminimui?

Primaitinimas: Koks vanduo tinka kūdikių maisto gaminimui?

21. Aug 2018, 07:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Jei augini mažylį, kuris ką tik pradėjo ragauti įvairaus maistelio, junkis į projektą ir tapk Mažylio primaitinimo blogere Na o jei turite klausimų apie vaikučio mitybą, rašykite: redakcija@mamyciuklubas.lt

Konsultuoja kūdikių ir mažų vaikų dietologė, gastroenterologė dr. Rūta Rokaitė.

Koks vanduo tinka kūdikų maisto gamybai (virimui), gėrimui, ar galima virti vandenį iš čiaupo, ar geriau pirkti stalo vandenį? Girdėjau, kad virinti vandenį, pirktą parduotuvėse, nėra gerai. Ar tikrai?

Lietuvoje tekantis iš čiaupo vanduo yra tinkamas maisto gaminimui. Be abejo, maisto gaminimui galima vartoti ir pirktą vandenį. Rekomenduojama kūdikiams, ypač atsigėrimui, naudoti vandenį, kurio ženklinime nurodoma, jog jis tinka kūdikių maisto gamybai.

Kūdikiams skirtas vanduo turi būti mažos mineralizacijos ir ypač švarus. 

Ar galima duoti vandens karštą vasaros dieną atsigerti tarp maitinimų žindomam kūdikiui? Ar užtenka tik mamos pieno atsigėrimui?

Maitinant mamos pienu, kūdikis ir pavalgo, ir atsigeria. Tačiau, kai yra labai karšta vasaros diena, kūdikis skysčių daugiau netenka ir kvėpuodamas, ir prakaituodamas, tuomet galima duoti atsigerti vandens tarp maitinimų žindomam kūdikiui.

Sėkmės.

Projekto draugas


20180723170551-66970.jpg


Ekspertai

Dr.Rūta Rokaitė

Vaikų dietologė, gastroenterologė
Dr.Rūta Rokaitė in-vecaku-skola