PRIMAITINIMAS. Pagaliau mėsytė!

PRIMAITINIMAS. Pagaliau mėsytė!

30. Nov 2017, 14:39 DžiaugsmoPieva DžiaugsmoPieva

Sveikos, mamytės!

Šiame įraše pasidalinsiu įspūdžiais, kaip man ir Dominykui sekasi į valgiaraštį įtraukti mėsytę. Jau praeitą savaitę, o pagal gydytojos rekomendacijas ir nuo 7 mėnesių, turėjome pradėti ragauti mėsos, tačiau buvome rimtai apsirgę visa šeima, tad teko atidėti. Dabar jau daugiau nei savaitę valgome vieną košytę per dieną su mėsa, o kitas dvi grūdines. Mano Dominykas jau skaičiuoja paskutines 7 mėnesio dienas ir nekantriai laukiame, kada švęsim 8 mėnesius. Sveria jis 10,6kg ir yra 77cm ūgio, o aš negaliu patikėti, kaip lekia laikas!!

PAGALIAU MĖSA. Aš su didžiausiu nekantrumu laukiau, kada galima bus Dominykui duoti paragauti mėsytės. Mažylis jau ragavo triušienos, veršienos ir kalakutienos. Mėsą užsakinėjau ekologišką iš internetinės parduotuvės BALTA KARVĖ, kur yra suburiama ekologiška produkcija iš Lietuvos ūkininkų. Kokybe esame patenkinti, tad tikrai užsakinėsime darkart iš jų.

REAKCIJA. Dominykui košytė su mėsa patiko ir kuo labai džiaugiuosi, kaip ir toliau, mažylis suvalgo visą porciją (apie 200ml). Pradėjome žinoma nuo labai mažo kiekio mėsytės, ir stebėjau, ar nėra kokių neigiamų požymių. Mažasis nėra linkęs į jokias alergijas, tad ir mėsa nesukėlė jokių neigiamų padarinių. 

20171130143250-89054.jpg

PARUOŠIMAS. Deja, vis daugiau laiko užtrunka paruošti košytę. 100g mėsos gabaliuką verdu nedideliame kiekyje šiek tiek pasūdyto vandens apie 45min. Laikui įpusėjus, sumetu daržoves, cukiniją, saldžią bulvę, morkas, moliūgą, brokolį, žiedinį kopūstą ir pan. Kiekvieną dieną stengiuosi mažylį nustebinti nauju daržovių deriniu ir santykiu. Kai išverda, nusunkiu ir sumalu su Phillips virtuviniu kombainu, kavai malti skirta funkcija. Tada tikrai žinau, kad mėsytė bus smulkiai sumalta, kas pradžioje, manau, yra itin svarbu. Labai džiaugiuosi atradusi būtent šią kombaino funkciją, nes iki šiol ji stovėjo nenaudojama. Kadangi tokias košytes mažylis jau su didžiausiu apetitu suvalgo, pradėsiu pamažu pratinti prie gabaliukų. 

20171130143221-56208.jpg

20171130143234-12667.jpg

KAS TOLIAU? Dominykui sulaukus 8 mėnesių, pagal gydytojos rekomendacijas pradėsiu duoti pirktines vaisių tyreles su jogurtu ir varške, taip pratinsimės prie pieno produktų.

Kol kas tikrai galiu pasidžiaugti, kad neturėjau jokių didesnių problemų su mažylio primaitinimu. O kad mažylis vis labiau išsiterlioja ir nori valgyti pats, tik dar labiau praskaidrina mūsų kasdienybę, sėkmės visoms su savo mažaisiais stebuklais:) Džiaukimės kiekviena diena, nes jie taip greitai auga. Sustok akimirka žavinga!!

Iki malonaus!

DžiaugsmoPieva DžiaugsmoPieva 30. Nov 2017, 20:15 Renata_SG

Pradėjom nuo triušienos, nes mažiausia tikimybė pasireikšti netoleravimui 😀 bet puikiai priėmė ir veršieną, tad bandysim orientuotis ties daugiau geležies turinčia liesa galvijų mėsyte 😀 sėkmės jums ragaujant 😉

RenataŪselienė RenataŪselienė 30. Nov 2017, 16:45

Kurią mėsytę pirmą davėtė ragauti? smalsauju, nes mes nuo 6 mėn ragausim 😀