Primaitinimas tęsiasi - atrastas naujas super tėčio talentas!

Primaitinimas tęsiasi - atrastas naujas super tėčio talentas!

30. Oct 2017, 08:10 DžiaugsmoPieva DžiaugsmoPieva

Sveikos, mamytės!

Praėjusią savaitę tęsėme savo kelionę į maisto pažinimo pasaulį, bet Dominyko (6,5mėn.) dienotvarkė ir valgymai buvo kiek sujaukti, nes didelę laiko dalį praleidome ne namuose. Iš pradžių su nerimu laukiau tų išvykų, galvodama, kad mažylio valgymo ir miego ritmo visiškai išsibalansuos, bet pasirodo to bijojau veltui.

ĮPRASTI KOŠIŲ INGRIDIENTAI. Praėjusią savaitę iš daržovių nieko naujo neragavome, taip ir liko pagrindiniai pietų tyrelių ingridientai: morka, cukinija, brokolis, saldi bulvė, žiedinis kopūstas, moliūgas. Iš vaisų valgome obuoliuką, kriaušę, slyvas, bananą. Taip pat skaniai valgome pusryčiams ir vakarienei ekologiškas avižinių dribsnių, ryžių ir kūkūruzų-morkų košytes "Topfer", kurias pamilau ir aš, ir mano mažylis nuo pat pirmo ragavimo.

NAUJIENOS. Praėjusią savaitę išbandėme vaisių ir daržovių tyreles. Nenuostabu, kad Dominykas ypatingai noriai jas valgė, dėl vaisių tyrelės atrodė viską pasiryžęs padaryti:) Klausimas jums, mielosios, kiek kartų per dieną duodate savo mažyliams vaisų tyrelės? Norisi ir palepinti mažylį, bet, žinoma, pirmenybę teikiame ne saldžioms košytėms. Kol kas lepinamės ne kiekvieną dieną, bet vis duodu paragauti vis naujos vaisių-uogų tyrelės.

TĖČIO ATRADIMAS. Kartą savaitgalį vyras pamatęs kaip mes valgom liko labai nustebęs, nes daržovių tyrelės buvo gana dideliu spinduliu aplink mažylį, aš buvau susierzinusi, kad mažylis liks nevalgęs košės, o Dominykas patenkintas žaidė su seilinuku ir tuščiu šaukšteliu. Įprastai valgo noriai ir be jokių didelių žaidimų ar malūnėlių skraidymų, dainelių, bet tą kartą kažkas buvo ne taip. Galbūt jis buvo sotus, galbūt norėjo atsirūgti, galbūt tiesiog norėjo žaisti, galbūt košė buvo ne tokia, kaip norėjo. Pasiūliau vyrui pačiam pabandyti neva kitaip neįmanoma su mūsų išdykėliu. Ir jūs tik pamanykit, tą pačią košytę, mažylis suvalgė su džiaugsmu, čepsėjo net ir su šypsena žvelgė į tėtį, o aš meilės ir džiaugsmo kupinomis akimis grožėjausi ir negalėjau patikėti tuo, ką matau ir džiaugiausi ramybės minutėlėmis. Tad nuo šiol sakiau, kad košių valgymas vyrų reikalas, kai tik tėtis yra namuose. Myliu savo vyrus!

Kaip jūs, ar dažnai duodate pasireikšti savo vyrams primaitinimo reikaluose? Panašu, kad yra verta :)

 

Iki malonaus!