Sauskelnių ABC. Belaukiant naujo šeimos nario

Sauskelnių ABC. Belaukiant naujo šeimos nario

05. Jan 2018, 14:35 Indre Kavaliauskaite Indre Kavaliauskaite

Suskaičiavau likusius vos 10 šeštadienių ir mūsų šeima bus keturiese. Nors visa tai buvo vos prieš du metus, atrodo daug kas tiesiog išblėso iš atminties.

Tad ėmiau rašyti sau atmintinę ir būtų idealu, jei visos drauge padėtume ją papildyti mamoms, kurios ruošiasi į šeimą priimti naują šeimos narį.

Sauskelnių ABC: 

Pirmąjį mėnesį jums reikės vidutiniškai 10 – 12 sauskelnių per dieną.  Žinoma, visi vaikai skirtingi ir skaičius gali svyruoti, bet visai gerai turėti galvoje kokį nors atspirties tašką, kad pirmasis mėnesis nekeltų streso ir netektų bėgioti į parduotuvę nuolat.  

Jei sauskelnes paliktumėte nešvarias ir šlapias per ilgai galite susidurti su įvairiausiais išbėrimais. Tad tikrinkite ir keiskite jas kiek įmanoma dažniau.

Atsakingai rinkitės muilą ir kitas priemones naujagimio odytei. Nepatartina naudoti jokių pudrų, su jomis galite prisidaryti daugiau problemų, nei jų išspręsti. Yra nuostabių natūralių priemonių, natūralių aliejukų, pvz. visiškai natūralus argano aliejus. Ligoninėje mano pirmagimei užpakaliuką pavalydavo BIODERM’os kūdikiams skirtu vandenuku, jį nusižiūrėjau ir naudoju savo Marijai jau du metus iki pat šiandien. Tiesa, pirmaisiais gyvenimo mėnesiais jį pildavau ant sterilaus tvarstinio pluošto pirkto vaistinėje (parduodami mažais kvadratiniais gabalėliais įpakuotais po kelis, tad visada buvau tikra, kad jie sterilūs), vėliau šį sterilų būdą pakeitė paprasti vatos diskeliai.

Išbėrimai sukelti bakterijų dažniausiai yra šviesiai raudonos spalvos ir gali turėti puslyčių, tad esant paraudimams nebijokite skambinti gydytojui klausti patarimo, kartais bėrimams ir paraudimams išgydyti gali prireikti net ir antibiotikų.

Nuėmus sauskelnes leiskite mažųjų „dubcytėm” pakvėpuoti oru, neskubėkite ir pažaiskite ant vystymo stalo. Tai viena geriausių žaidimo vietų, mankšta kojytėms, rankytėms, pirščiukams, pokalbiai ir dainelės.

Keisdamos sauskelnes kalbėkite su savo vaikučiu – tegul jis pats sprendžia, kurią kojytę norės pirmą paduoti, kuria rankytę persirengiant pirmą ištraukti. Tai pirmieji jūsų žaidimai kartu.

Jei teks naudoti kūdikiams skirtas drėgnas servetėles, atkreipkite dėmesį į jų sudėtį: naujagimiui servetėles reikia rinktis be jokių priedų, tokias, kurios skirtos būtent naujagimių odelei. Iš papildomų priedų servetėlėse nebijojau tik alavijo arba taukmedžio sviesto.

20170518073258-59213.jpg

Na, o beruošiant kraitelį mažiausiajam, mes su Marija toliau aktyviai leidžiame laiką. Keisti sauskelnes greita ir paprasta, kai jos naujosios Huggies Pants. 

Kokių dar patarimų mamoms turite? 

20180105142716-80511.jpg