Seksologas V.Šapurovas: porai vibratorius nereikalingas

Seksologas V.Šapurovas: porai vibratorius nereikalingas

22. Jan 2016, 10:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Gimus vaikeliui daugelis porų tampa tėveliu ir mamyte, tupinėjančiu aplink mažylį ir pamirštančių, kad jie yra pora, kaip vyras ir moteris. Kalbamės su medicinos klinikos “Mirameda” seksologu, psichiatru ir vienu iš knygos “Pokalbiai apie seksą” autoriumi Viktoru Šapurovu - kokie turi būti santykiai lovoje po gimdymo:

“Po natūralaus gimdymo 50 procentų porų ieško naujų sueities pozicijų ir naujo modelio. Kodėl? Būna, kad po gimdymo makštis tampa platesnė, gal ją šiek tiek peršti ar jautresnė, gal nukentėjo gimdos kaklelis, atsirado šlapimo nelaikymo problemų ir reikia Kėgelio pratimų. Suprantama, kad po gimdymo atsirado daugiau rūpesčių, mažiau miego, bet norint išsaugoti santykius būna susikurti naują lytinio akto modelį, kur moters 100 procetų pasiektų aukštą susijaudinimo lygį, vadinamą PLATO fazę, o 80 procentų pasiektų orgazmą. Gal seksas bus trumpesnis, gal kitomis pozomis, kiekvienai porai skirtingai, bet svarbiausia, jog neturi nukentėti kokybė. Jeigu pradės nepatikti - nesinorės mylėtis. 

Jeigu yra poreikis, noras - galima į pagalbą pasitelkti ir sekso žaislus, bet laikausi tvirtos nuomonės, kad gyvenant poroje negalima naudoti vibratoriaus. Vyras niekada nesugebės daryti taip, kaip gali technikos prietaisas, todėl tokio konkurento lovoje nereikia. Vibratoriai yra geriausi moterims, kurios pasirinko vienišą gyvenimo būdą. 

Žinoma, primenu, jog pradėjus seksualinį gyvenimą, nepamirškite kontracepcijos. Dabar gausu priemonių, kurios tinka ir žindančioms moterims. 

Prisiminkite, kad gimus vaikui šeimyninis gyvenimas nesibaigia - būtina prižiūrėti ir savo kūną, rūpintis išvaizda. Nebijokite pasakyti antrai pusei: “Padėk man, aš tuomet turėsiu jėgų mylėtis”. Jis taip pat turi stengtis moterį pradžiuginti. Tai yra jūsų abiejų BENDRAS reikalas, o ne “jam reikia”, “ji nenori”. Ieškokite būdų ir pamatysite vienas kito patenkintą žvilgsnį.” 

Ekspertai

Viktoras Šapurovas

Klinikoje "Mirameda" konsultuojantis psichiatras, seksologas
Viktoras Šapurovas in-vecaku-skola