Skausmas žindant - kodėl kyla?

Skausmas žindant - kodėl kyla?

23. Oct 2013, 19:47 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kodėl skauda krūtinę žindant ir po žindymo? Ko imtis? Ar skubėti pas gydytoją, o gal yra namudinių priemonių pasigydyti?  

Mamyčių klubą konsultuoja Všį „Pradžių pradžia“ žindymo konsultantės - mamos Vilija ir Lina:

Dėl ko skauda krūtinę, nugarą ir galvą geriausiai nustatys gydytojas. Esant reikalui paskirs skausmą malšinančių vaistų, kuriuos galima vartoti žindant. Žindyti galite bet kokiu atveju.

Atkreipkite dėmesį ir į patį žindymą. Taip jau nutinka, kad pagimdžius vaikelį ir pradėjus žindyti mamos susiduria su šiokiais tokiais sunkumais, tačiau Jus noriu nuraminti – Jūsų organizmas tiesiog bando prisitaikyti prie didėjančių vaiko poreikių.

Labai realu, jog - žindymo padėtis buvo netaisyklinga, ją reikėtų koreaguoti. Maitinant kūdikį turite jaustis patogiai, Jūsų abiejų bambos turi "žiūrėti" viena į kitą, švelniai speneliu prilieskite kūdikio lupytes, kad jis pasuktų galvą link krūties ir plačiai prasižiotų.

Kūdikis turi apžioti ne tik spenelį, bet ir didesniąją pigmentinio laukelio dalį, šiek tiek daugiau apačioje nei viršuje.

Kiek įmanoma dažniau siūlykite vaikui krūtį, prieš žindymą pašildykite krūtinę - galite tai padaryti palindusi po šiltu dušu, užsidėjusi pašildytą rankšluostį, ir pan. Taip suaktyvės pieno tekėjimas ir kūdikiui bus lengviau ištraukti pienelį.

Po maitinimo dėkite ledą (ne tiesiogiai, t.y. ledo gabalėliai ar šaldytų daržovių maišelis per rankšluostį). Dėvėkite patogią neveržiančią liemenėlę, daugiau ilsėkitės ir atsipalaiduokite.

Taip pat galite pabandyti liaudies mediciną - dėti kopūsto lapą, jis ištraukia karštį. Situacija turi pagerėti per kelias dienas.

Sėkmės!

Viskas apie žindymą: www.pradzia.org

Ekspertai

Mamos Vilija ir Lina

Všį „Pradžių pradžia“ žindymo konsultantės
Mamos Vilija ir Lina in-vecaku-skola
12. Apr 2015, 10:20

Mums rytoj bus 7savaites gimem37sav 1660gramu o dabar sveram3400gramu 8valgo is krutines ir pabaigia valgyt is buteliuko

11. Dec 2013, 22:27

Mano mergytei 6 savaites, maitinu krutine, bet mazyle baisiai atpilineja. Gal kas gali ka patarti?

pypse pypse 24. Oct 2013, 13:30

aš tai nusiteikusi kad viskas bus kaip sviestu patepta😀