Smagūs žaidimai namie su kūdikiu atšalus orams

Smagūs žaidimai namie su kūdikiu atšalus orams

22. Sep 2017, 08:30 Aistė_mamyciuklubas.lt Aistė_mamyciuklubas.lt

 Orai po truputį bjūrsta, vakarai pamažu ilgėja. Toks tat lietuviškas ruduo. Būnant namie su vaiku, laikas kartais prailgsta. Kad taip nenutiktų, siūlome keletą smagių žaidimų.

 Sraigės kelionė

Pasiguldykite vaiką sau ant kelių arba ant kilimėlio. Lėtai pirštų galiukais sukdama ratus mažylio pilvuku ir krūtine, taip pat kojytėmis, rankytėmis ar nugaryte sakykite: „Šliaužia sraigė takučiu, jos namelis ant pečių. Sraige, sraige, tu lėta. Bet labai labai linksma.“ Sakant paskutinę eilutę, vaikutį pakutenkite.

*

Šimtakojis

„Turi šimtakojis du batus. Kas pasius šimtakojui kitus? Šimtakoji, šimtas kojų, batų tiek neturi. Šimtakoji, šimtas kojų, batų tiek neturi...“. Sakykite skaičių, kiek batų šimtakojis jau turi: du, tris, keturis ir taip toliau. Tiek pat kartų kartu su vaikučiu suplokite delniukais.  

*

Jojimas

Vaiką pasisodinkite ant kelių:

  • Kur joji, Jonai?

  • Į turgų, ponai.

  •  Ką pirksi, Jonai?

  • Dūdelę, ponai.

  • Padūduok, Jonai.

  • Nemoku, ponai.

  • Bizūno, Jonai. Dul dul dul... (Tariant dūdelės garsą, vaiko rankytės sudedamos prie lūpų, tarsi jis dūduotų.)

*

Meška ir miltai

Vaiką pasisodinkite ant kelių. Paimkite už rankučių. Sakykite: „Kėku kėku kėku, veža meška šėkų. Per Dubingių tiltą, du kubilus miltų. Tiltas subraškėjo, miltai išbyrėjo...“. Tariant paskutinę eilutę, vaiką galima pakreipti į šoną, tarsi jis virstų.

*

Nelygus kelias

Vaiką pasisodinkite ant kelių. Sakykite žodžius: „lyguma“, „kupstas“, „duobė“. Kiekvieną žodį tarkite kelis kartus. Per lygumas vaikas „joja“ švelniai, tiesiai, per kupstus – labiau kratomas, per duobę mamos keliai prasiskiria ir vaikas į ją „įkrinta“.

 Beje, ar žinote, kad šis žaidimas lavina kūdikio koordinaciją, kuri yra labai susijusi su ritmo pojūčiu, orientacija erdvėje. Pamenate, mūsų močiutės mus irgi jodydavo? Pasirodo, jos buvo pačios geriausios ankstyvojo ugdymo pedagogės, nors pačios to net nežinojo.