Šokiai su kūdikiu - nauda mamai ir mažyliui

06. Mar 2017, 10:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Nuo kada galima lankyti šokių studiją kartu su mažyliu?

Pasak „Kristinos šokių namai“ įkūrėjos, šokių trenerės Kristinos Sliesoraitienės, muzika, šokis, ritmika per mamos judesį galėtų būt nuo pat gimimo, tačiau saugumo sumetimais vaikučiai gali "šokti" kartu su mama nuo tada, kai ima sėdėti.  

Tad su mažyliais galite ateiti "pasišokti" nuo 5, 6 ar 7 mėnesių, atsižvelgiant į kiekvieno mažylio individualią raidą. Mat tam tikri muzikiniai lavinimo pratimai yra atliekami sėdint. Šią šokių su mažyliais (iki 4 metų amžiaus) programą sudarė ne tik šokių specialistai, bet ir psichologai, kineziterapeutai.

Nuo ketverių metų vaikučiui jau turi būti parinkta konkreti šokių kryptis - baletas, pramoginiai šokiai ar kt.

Pačių mažiausiųjų grupė čia renkasi kartą per savaitę ir ją lanko tiek mergaitės, tiek ir berniukai. Juk šokti nori visi!

Kuo naudingi šokiai mažyliui?

Vaiko smegenyse yra begalė jungčių - iki tūkstančio trilijonų, tad, anot K.Sliesoraitienės,  jei jas sujungsime laiku ir tos jungtys pasikartos, jos taps pastovios. Vadinasi, tai, ką mes sudėliosime kūdikystėje, šiu atveju - ritmą, vėliau vaiko ritmo pojūtis bus visai kitoks. Beje, tie patys smegenų centrai atsakingi už matematinius įgūdžius, emocinį intelektą, erdvinį suvokimą, vadinasi, nuo pat mažens lavindami mažylio šokio, ritmo pojūtį - kartu lavinsime begalę kitų naudingų įgūdžių.

Nors šokių pamokos atrodo kaip smagus žaidimas, pokyčius galima pastebėti neilgai trukus.

Smagių šokių su mažyliais!

20170305184540-93428.jpg